Velikonoční nádivka je jedním z typických pokrmů, které by rozhodně neměly na velikonoční tabuli chybět. Zkuste ji letos připravit podle našeho receptu. Určitě si pochutnáte a budete ji chtít dělat po celý rok. Co všechno do takové nádivky patří? Poradíme, jak na ni krok za krokem.
Tradičně se velikonoční nádivka připravovala z obraného masa telecí hlavy, dnes se však lze setkat s různými variacemi. V receptech se objevuje uvařené kuřecí, králičí, vepřové nebo jehněčí maso. Nejčastěji se ale používá maso uzené.
Nezaměnitelnou ingrediencí jsou také čerstvé kopřivy – nejlepší je na ně vyrazit už koncem března, kdy jsou jejich zelené listy ještě mladé, chutné a plné vitamínů. Pokud nemáte možnost natrhat si kopřivy v přírodě, v období Velikonoc se objevují také na pultech vybraných obchodů v úseku čerstvé zeleniny mezi bylinkami.
Upečte si letos s námi na Velikonoce tvarohový mazanec, který vás naprosto dostane svou vláčnou konzistencí plnou voňavého tvarohu. Zajisté zachutná všem malým i velkým mlsounům. Do mazance si můžete přidat vše, co máte rádi, a před upečením jej posypat nasekanými mandlemi.
Pokud zbožňujete sladké pečení a tradiční velikonoční zvyklosti, je tento recept na velikonočního beránka s jablky a ořechy stvořený přímo pro vás! S jemným a voňavým, úžasně nadýchaným těstem a sladkou chutí jablek je ideálním dezertem pro rodinné oslavy Velikonoc. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm pochutnají malí i velcí koledníci.
Tip: Pokud máte rohlíky čerstvé nebo jim chcete dodat výraznější chuť, můžete je nejprve nakrájet a nechat opéct v troubě při 150 °C asi 10–15 minut.
Zdroj: Kupi