Kvíz: Tušíte, co znamenají výrazy sous-vide, konfitování či demi-glace? Neudělejte si v restauraci ostudu!

Detail servírování jídla PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Stalo se vám někdy, že jste bezradně hleděli do jídelního lístku a nerozuměli záhadným výrazům z menu? Sous-vide, konfitování, filirování, demi-glace... Zní to komplikovaně, že? Nebojte se! Připravili jsme pro vás zábavný kvíz, který vám pomůže tyto kuchařské pojmy zvládnout, a příště už budete v restauraci jako odborníci.

Kvíz: Víte, co znamenají kuchařské pojmy sous-vide, filírování nebo demi-glace? Otestujte se!

Číšník nese talíř s jídlem Greerascris / Shutterstock.com

Jak dobře znáte kuchařské techniky a pojmy? Připravili jsme pro vás zábavný kvíz, ve kterém si můžete otestovat své znalosti o sous-vide, konfitování, gratinování a dalších kuchařských vychytávkách. Zjistěte, jestli jste skutečný gurmán, nebo máte ještě co dohánět!

Vyhodnocení kvízu

Správných odpovědí: 0 / 10

0  %správně

Zkuste si i další kvíz:

Líbí se vám náš kvíz? Dejte o něm vědět svým přátelům.

1. Co je sous-vide?
2. Co je konfitování?
3. Co je filírování?
4. Co je demi-glace?
5. Co je gratinování?
6. Co je pošírování?
7. Co je blanšírování?
8. Co je espuma?
9. Co je fondán?
10. Co je digestiv?

Vyplňte prosím všechny odpovědi, než budete pokračovat.

10 / 10

Jak jste si vedli v kvízu? Napište nám do komentářů, kolik bodů jste získali!