Ceny másla v obchodech se doslova zbláznily. Pokud kvůli víkendové buchtě nebo jinému mlsání nechcete přivést rodinný rozpočet na buben, rozhodně se vyplatí podívat po staré známé Heře. Ta se totiž skvěle hodí do buchet, bábovek a dokonce i některého vánočního cukroví. Ne nadarmo je součástí jejího sloganu „Hera je pečení“. Co se z ní tedy dá upéct?
Hera je asi nejslavnější tuk vhodný na pečení. Její název už tak trochu zlidověl a dnes se často používá pro všechny tuky, které se hodí na pečení. Klasická i máslová varianta obsahují 70 % tuku, přičemž máslová má navíc ve složení podmáslí, které jí dodává specifickou máslovou chuť. Kromě Hery samozřejmě najdete na trhu spoustu dalších podobných výrobků, jako je Stella nebo Zlatá Haná. Ty taktéž obsahují ve většině případů podobné množství tuku. V dnešní době nabízejí tuk na pečení i některé privátní značky obchodních řetězců, například Tesco nebo PENNY. Ty často pořídíte ještě levněji.
Sladké buchty jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Umíme je na milion způsobů – tvarohové, ovocné, s krémem, pudinkem či drobenkou. I do nich můžete „vrazit“ Heru či Stellu, pochutná si celá rodina a ještě ušetříte.
Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.
Hraběnčiny řezy patří k nejoblíbenějším českým moučníkům, neboť díky nadýchanému sněhu se obyčejný jablkový koláč rázem promění na sváteční dezert, který si zamiluje naprosto každý. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Tento oblíbený moučník kombinuje lahodnou tvarohovou náplň s kakaovým těstem, které se díky strouhání rozplývá na jazyku. Příprava je překvapivě snadná – stačí nastrouhat těsto, připravit krémovou tvarohovou náplň a vrstvit. Za pouhých 25 minut v troubě vytvoříte dezert, který okouzlí každého milovníka tradičních českých moučníků. Dokonalá volba pro sváteční stůl i běžné mlsání.
Hledáte recept na snadnou a přitom úžasně vláčnou kakaovou buchtu? Recept na hrnkovou buchtu z Hery je ten pravý. Tento jednoduchý dezert, někdy také nazýván jako Šalamoun, patří mezi české stálice. Kouzlo spočívá nejen v rychlé přípravě, ale především v jedinečném postupu, kdy se poleva vlije na právě upečenou horkou buchtu. Díky tomu je moučník dokonale vláčný.
Bábovka je evergreen všech kuchařek. Jednu takovou můžete upéct i z Hery nebo podobného tuku na pečení a i přesto, že v ní není máslo, je vláčná, nadýchaná a přesně jako od babičky. Nemáte formu na bábovku? Koláče s ovocem nebo tvarohem potěší každý mlsný jazýček a nezatíží vaši peněženku.
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si křehký švestkový koláč s jemným krémem, který se rozplývá na jazyku. Osvědčený recept z máslového těsta vás nezklame – díky postupu krok za krokem zvládne přípravu i začátečník. Šťavnaté švestky v kombinaci s nadýchanou smetanovou náplní vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Tento oblíbený moučník je ideální volbou pro nedělní kávu i slavnostní příležitosti.
Hledáte jednoduchý recept na moučník bez vajec? Vyzkoušejte náš vláčný jablečný koláč s voňavou skořicovou drobenkou. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i začátečníci – stačí jen smíchat několik běžných ingrediencí. Za hodinku vytvoříte dokonalý koláč na nedělní odpoledne nebo návštěvu.
Dokonce i cukroví se dá péct s Herou a naše babičky to tak občas dělaly. Zkusíte křehké a nadýchané podvodnice? Nebo snad karamelové cukroví? Pokud chcete potěšit svou drahou polovičku romantickou snídaní, omrkněte skořicová srdíčka.
Karamelové cukroví chutná tak skvěle, že se po něm jen zapráší. Jeho příprava je navíc rychlá a velmi snadná, karamelovou polevu na cukroví totiž lehce vykouzlíte pomocí kondenzovaného mléka.
Křehké a nadýchané podvodnice jsou vánoční cukroví vonící po vanilce. Ještě za tepla se totiž obalují ve vanilkovém cukru. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a jistě ji zvládne každý.
Sladká skořicová srdíčka se skvěle hodí jako netradiční snídaně s nádechem romantiky. Jejich příprava nezabere příliš mnoho času a výsledek je naprosto luxusní.
Sladkého už máte až po krk? Pak vám určitě zachutnají bramborové bochánky se sýrem, které jsou skvělé jako svačinka do práce i dobrota k vínu. Pokud nemáte zrovna cuketu, použít můžete třeba špenát nebo jinou podobnou zeleninu.
Bramborové bochánky s cuketou a sýrem jsou skvělé jako slaná dobrota třeba ke skleničce vína nebo jako svačina, kterou si můžete přibalit do práce. Cuketa patří mezi oblíbenou letní zeleninu, z níž lze vykouzlit množství slaných i sladkých jídel. Inspirujte se třeba naším receptem.
Zdroj: Kupi