McDonald’s začal do Happy Meal dávat nejškaredší boty na světě. Budou i v Česku?

Dítě s hamburgerem v ruce se dívá do tašky McDonald's Yailen / Shutterstock.com

Na poli fast foodů jsou Happy Meal od McDonald’s populární položkou v menu nejen u malých strávníků, ale i u těch velkých. Zvláště, když se mezi přibalenými hračkami objeví ikonické značky. Jako nyní fenomenální pantofle Crocs, které si vysloužily označení „nejškaredší boty na světě“. Postupně si ale našly cestu do módního světa a srdcí mnoha fanoušků, kteří je mají nyní možnost nosit i jinde než na nohou. Budou k dostání i u nás?

Přečtěte si také

Češi přicházejí na chuť tofu, tempehu nebo veggie burgerům, 22 % z nich je baští pravidelně

„Obujte Crocsy a vyrazte pro další“

Novou přílohou dětského menu, které si s oblibou objednává v celosvětové síti fastfoodů i řada dospělých, budou pantofle značky Crocs, oznámila na svých stránkách americká společnost McDonald’s.

Plnohodnotné přezutí ale v krabičkách s jídlem nečekejte. Od poloviny září dostanete k Happy Meal po celých Spojených státech jednu ze 17 sběratelských variant miniaturních bot Crocs v podobě klíčenky. Každá je zabalená do stylové zmenšené krabice na boty, uvnitř které najdete i aršík samolepek pro osobitý design. Podobně jako je to možné u skutečných bot Crocs s odznáčky Jibbitz.

Happy Meal, miniaturní Crocsy gothiclolita / Shutterstock.com

Bude Happy Meal s Crocs dostupný i v ČR?

Kromě Spojených států a asijských zemí, kde se začaly Happy Meals s hračkami Crocs prodávat již dříve, by se měly podle deníku USA Today postupně objevit ještě na 40 trzích.

Oslovily jsme proto tuzemskou společnost McDonald’s a zeptali se, zda budou sběratelské klíčenky dostupné i u nás. A odpověď všechny milovníky této kontroverzní obuvi určitě potěší. Ano, budou.

„I v Česku se naší hosté a fanoušci dočkají exkluzivních přívěsků z celosvětové spolupráce McDonald’s a Crocs. V Happy Meal budou k dispozici od 10. října v různých variantách, ze kterých si vybere opravdu každý,“ prozradil Kupi Jan Nevola, tiskový mluvčí pro Českou a Slovenskou republiku.

Hračky byly lákadlem vždy

Happy Meal mezi konkurenční nabídkou vždy vynikal především díky sběratelským hračkám a jejich propagaci. V minulosti se mezi předměty objevily například kolekce miniaturních panenek Barbie, autíček Hot Wheels, herních konzolí SEGA, plyšových soviček Furby nebo postaviček Pokémon, Mimoni a další.

V roce 2021 se společnost McDonald’s zavázala k větší udržitelnosti a upřednostňování recyklovaných nebo papírových materiálů.

Různé varianty přívěsků ve tvaru boty s motivem McDonald's McDonalds ČR

Dětská menu nabízí i ostatní fast foody

V McDonald's vychází Happy Meal na 115 korun, zahrnuje vybraný burger / 4 kuřecí nugetky / wrap, dále malé hranolky či salát a malý nápoj. A samozřejmě hračku zdarma.

Tu si ale můžete vybrat i v rychlém občerstvení KFC. Nabídku dostupných hraček si prohlédnete přímo v restauracích, jako dárek je dostanete k dětskému menu, které v základu stojí 117 korun a obsahuje 1 Kentucky kuře nebo malou porci kuřecích bites, hranolky a nápoj.

Dětské menu nabízí rovněž fastfoodový řetězec Burger King, který však z ekologických důvodů rozdávání hraček před několika lety omezil. Do balíčku za 139 korun si můžete navolit některý z burgerů nebo nugetky, střední hranolky a bezedný nápoj.

Zdroje: McDonald’s, USA Today, KFC, Burger King, Kupi