Přehled aktuálních slev na základní potraviny: Jak výhodně doplnit zásoby, abyste měli vše včas po ruce

Žena nakupuje potraviny v obchodě dodotone / Shutterstock.com

S ohledem na varování hydrometeorologických stanic lidé čím dál víc přemýšlejí o tom, jak si doma připravit zásoby potravin v případě, že by hladiny řek stouply. V těchto situacích je vhodnější vybírat suroviny strategicky a s ohledem na jejich trvanlivost. Klíčové je mít doma dostatek základních ingrediencí, které jsou prakticky využitelné pro přípravu nejrůznějších pokrmů a dokáží zahnat hlad. I ty můžete nyní nakoupit za akční ceny!

Přečtěte si také

Zdravé a bohaté na vápník? Odhalujeme pravdu o tavených sýrech z českých supermarketů

Podle slov Tomáše Prouzy, prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, který se k současné situaci vyjádřil na sociální síti X, řetězce v reakci na hrozící povodně v Česku zvyšují zásoby důležitých produktů a posilují své logistické i skladové týmy, aby zajistily, že zboží bude dostupné. Nemusíte se tedy bát nedostatku potravin v regálech.

Jak ale zajistit dostatek trvanlivých produktů a zároveň nezatížit rodinný rozpočet? Přinášíme vám přehled největších cenových hitů, díky nimž si obstaráte základní potraviny za pár korun.

Mléko zakoupíte v Albertu pod 12 Kč

Mléčné výrobky a vejce jsou základními ingrediencemi pro vaření a pečení. Většinu z nich nakoupíte v akci do úterý 17. září v Albertu. Aktuálně zde seženete trvanlivé polotučné mléko za 11,90 Kč, bílý selský jogurt Hollandia za 9,90 Kč a vejce za 29,90 Kč. Pro sýr Eidam třicítku si zaběhněte do TERNA, kde vychází do úterý 17. září na necelých 13 Kč. Máslo po 250 gramech seženete v akci do středy 18. září v Penny marketu za lákavých 39,90 Kč.

Mléko v akci Albert Albert

Uzeniny v Tescu a Penny do 20 Kč

Jestliže patříte k milovníkům masa, zamiřte do Penny a Tesca. V Penny Marketu seženete šunkový salám za 12,90 Kč a salám Poličan za 19,90 Kč do středy 18. září. V Tescu zase Javořické párky za 12,90 Kč. Zde platí akce do úterý 17. září.

Salám v akci Penny Penny

Trvanlivé potraviny v akci

V Penny Marketu se nyní můžete vybavit rýží za příznivou cenu 21,90 Kč, která bude platit do středy 18. září. V témže obchodě najdete i bezvaječné těstoviny. Ty jsou také do středy v akci za 14,90 Kč. V nabídce Kaufland, která platí stejně jako v případě Albertu do úterý 17. září, narazíte na konzervy vepřového masa ve vlastní šťávě za 36,90 Kč.

Supermarket Albert nabízí do úterý 17. září konzervovanou kukuřici v akční ceně 24,90 Kč. Výhodně nakoupíte i zavařeniny. Aktuální leták Lidl informuje o slevě na nakládané okurky, které pořídíte do neděle 15. září za 32,90 Kč. Nezapomeňte na brambory, které budou skvělou přílohou k víkendovému obědu. Ty koupíte nejvýhodněji v řetězci JIP za 9,90 Kč/kg do středy 18. září.

Rýže v akci Penny Penny market

Pro snídaňovou kaši do Lidlu, za instantními polévkami do Albertu

Zaměřili jsme se také na sáčkové a instantní polévky, s nimiž vykouzlíte teplou snídani, oběd či večeři do pár minut a bez námahy. O výživnou a teplou snídani se vám postará Lidl, kde nakoupíte do neděle 15. září ovesnou kaši za 39,90 Kč. Albert hypermarket zase do úterý 17. září nabízí různé druhy instantních polévek Vitana za akčních 24,90 Kč.

Švédský mandlový dort
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Náročný

Švédský mandlový dort

Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky obchodního domu IKEA, určitě jste už ochutnali jejich švédský mandlový dort. Chutná výborně, je bez lepku a jak ho jednou ochutnáte, budete chtít znovu. Vyzkoušeli jsme ho připravit a je to snadné. Naučíme to i vás.

Švédský mandlový dort
Ořechový dort s mascarpone
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Ořechový dort s mascarpone

Ořechový dort s mascarpone a kávovou polevou má úžasně lahodnou chuť a bude se vám doslova rozplývat na jazyku. Příprava není nijak zvlášť náročná, zvládnou ji jistě i začínající kuchaři.

Ořechový dort s mascarpone

Ingredience na pečení v akci do 17. září

Všechny, co rádi pečou, potěší hladká mouka za 14,90 Kč. Za tuto cenu ji aktuálně až do úterý 17. září seženete v řetězcích Billa. Narazíte zde i na cukr krupici za 17,90 Kč. Pro polohrubou za 13,90 Kč zase skočte do Alberta. Ten nabízí na tento produkt slevu, která je platná do stejného data jako v Bille. V Kauflandu doplníte výhodně zásoby soli za 7,90 Kč a slunečnicového oleje za 24,90 Kč. I v tomto případě platí akce do úterý 17. září.

Cukr krupice v akci Billa Billa

Nápoje za atraktivní ceny v Albertu, Bille a Tescu

Potřebujete doplnit tekutiny? V oblíbených supermarketech na vás čekají skvělé nabídky na nejoblíbenější nápoje. Do úterý 17. září můžete v Tescu zakoupit přírodní vodu Magnesia za pouhých 14,90 Kč. Milovníci horkých nápojů ocení mletou kávu Jihlavanka v Bille za 46,90 Kč, dostupnou do 1. října a zvýhodněnou nabídku čajů, kterou má aktuálně v letáku Albert hypermarket. Čaje LOYD ukořistíte do 17. září za 25,90 Kč.

Čaj v akci Albert Albert

Tento přehled vám pomůže snadno a levně doplnit zásoby. Díky slevám na rýži, těstoviny, konzervy a další důležité potraviny budete mít doma všechno, co potřebujete za minimum peněz. S našimi tipy na aktuální slevové akce budete připraveni na jakékoliv nečekané situace!

Zdroj: Tomáš Prouza, sociální síť X, letákové akce obchodů, Kupi