Pudinkový (ná)řez s Lotus sušenkami a lesním ovocem: Letní dobrota bez pečení

Kousky dezertu s lesním ovocem Barbora Volfová

Hledáte rychlý a osvěžující dezert, který zvládnete i v největším horku bez zapínání trouby? Pak pro vás máme tu pravou lahůdku. Nepečený pudinkový řez s Lotus sušenkami, bílou čokoládou a lesním ovocem si vás získá svou lahodnou chutí a velice snadnou přípravou. Recept je tak jednoduchý, že ho zvládnou i ti nejmenší pomocníci. Ať už plánujete oslavu, rodinné posezení nebo chcete jen tak rozmazlit své chuťové buňky, tento dezert vás rozhodně nezklame.

Přečtěte si také

Je lepší kečup v plastu, nebo ve skle? Už dávno nejde jen o obal

Proč jsou Lotus sušenky tak oblíbené?

Jejich karamelová chuť je prostě neodolatelná. Sladká, ale zároveň lehce slaná s příjemně oříškovým nádechem. Sušenky jsou vyráběny z kvalitních surovin a neobsahují žádné umělé přísady. Právě proto byly pojmenovány Lotus, podle květiny, která symbolizuje čistotu. Lze je použít do mnoha receptů – od cheesecaků a koláčů až po nepečené dezerty. Jsou skvělé například do zmrzliny nebo jen tak ke kávě.

Exploze chutí v každém soustu

Základ z Lotus sušenek vytváří dokonalý kontrast k jemnému pudinku s nádechem vanilky. Sladká bílá čokoláda dodává dezertu sametově hladkou konzistenci a intenzivní chuť, zatímco kyselé lesní ovoce přináší osvěžující a lehký tón. Dokonalé spojení chutí a textur, které vás okouzlí při prvním soustu.

Pudinkové řezy s lesním ovocem Barbora Volfová

Nepečené pudinkové řezy s Lotus sušenkami a lesním ovocem – recept

Ingredience:

  • 500 ml polotučného mléka
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 ks vanilkového pudinku
  • 140 g Lotus sušenek

Poleva:

  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 70 g bílé čokolády
  • lístky máty
Čokoládový pudink se smetanou
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou z poctivých surovin, nikoli tedy z prášku, si určitě zamilujete. Jde o vynikající, rychlý dezert, který potěší malé i velké mlsouny.

Čokoládový pudink se smetanou
Mandlový pudink s chia semínky
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Mandlový pudink s chia semínky

Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.

Mandlový pudink s chia semínky

Postup:

  1. Formu o rozměrech 20 x 20 cm vyložíme pečicím papírem a sušenky položíme těsně vedle sebe.
  2. Ovoce spolu s cukrem nasypeme do kastrůlku a povaříme. Až ovoce povolí, vidličkou jej rozmačkáme a necháme ještě 5 minut bublat. Vznikne nám hustá ovocná směs.
  3. V hrnku smícháme dohladka pudinkové prášky se smetanou.
  4. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme nasekanou čokoládu, cukr a necháme zcela rozpustit. Do vroucího mléka za stálého míchání vlijeme pudinkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Pudinkovou směs nalijeme na připravené sušenky.
  5. Na směs po lžičkách přidáváme ovocný rozvar, roztopenou bílou čokoládu a nakonec pomocí špejle jemně promícháme. Vznikne nám krásné mramorování.
  6. Dáme chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
  7. Po ztuhnutí ozdobíme mátou a můžeme podávat.

Tip: Místo lesního můžeme použít i jiné ovoce, například jahody, mango nebo višně.

Zdroj: autorský recept Barbora Volfová, Lotus Biscoff