Týden na all inclusive do 10 tisíc! Právě teď Egypt nebo Turecko

Žena leží na lehátku vedle bazénu v luxusním rezortu Tymonko Galyna / Shutterstock.com

Neomezené jídlo a pití v hotelu, letenky, zábavné programy u bazénu a spoustu dalších služeb v ceně – to jsou dovolené all inclusive. Do 10 000 Kč na osobu teď můžete sehnat skvělé zájezdy k moři do Afriky i do Evropy, ale pospěšte si, protože ty nejvýhodnější nabídky last minute rychle mizí.

Přečtěte si také

Domácí gumoví medvídci z Aperolu se stanou hitem každé pořádné party

Prošli jsme nabídku velkých českých cestovek Invia, EXIMtoursBlue-style, abychom pro vás našli ty aktuálně nejzajímavější destinace u moře za nízkou cenu (léto 2024). Kde bývá all inclusive nejlevnější? A kde je nejlepší poměr ceny a kvality? Pojďte to zjistit.

Proč je koncept all inclusive tak oblíbený?

„Nejlepší all inlcusive stravování ze všech destinací je v Turecku, kde celý all inclusive koncept vznikl,“ prozrazuje pro Kupi.cz tajný tip Jiřina Ekrt Jirušková z cestovní kanceláře Invia.

Tento anglický termín znamená „vše zahrnující“, tedy že zákazník zaplatí jednu částku a pak už má vše v ceně. Zatímco při polopenzi má jenom snídani a večeři, při all inclusive může jíst a pít, co hrdlo ráčí,  v průběhu celého dne, a ještě k tomu má tzv. animační programy. Jde o zábavný program, který obstarávají dobře naladění zaměstnanci hotelu a může zahrnovat cvičení v bazénu, vodní pólo, lukostřelbu, fotbálek a různé další aktivity. Zkrátka nudit se zde nebudete.

Ale ještě zpátky k jídlu a pití…

U barů vám namíchají v průběhu celého dne jakékoliv alkoholické i nealkoholické nápoje. Co se týče jídla, standardem all inclusive dovolených je snídaně, dopolední svačina (snack), oběd, odpolední svačina, večeře a někdy taky půlnoční svačina. Jídlo se obvykle vydává na vícero místech, která můžete libovolně střídat. Dostanete taky zmrzlinu a další zákusky.

Muž si v hotelovém bufetu nabírá jídlo z mís KELENY / Shutterstock.com

Egypt – už za 8 000 Kč za týden

Mezi aktuálně nejlevnější all inclusive zájezdy patří bezesporu Egypt. Do letovisek Hurghada nebo Marsa Alam se teď v červenci nebo v srpnu podíváte už za cenu okolo 8 000 Kč za osobu. Odlétá se většinou z Prahy, ale i z Brna. Egyptské resorty vynikají kvalitním zázemím a nabídkou občerstvení, nicméně je potřeba počítat s vyššími teplotami. Často se zde jezdí na jaře, na podzim nebo v zimě.

„Například čtyřhvězdičkový hotel s all inclusive stravováním s odletem z Prahy můžete sehnat, pokud máte štěstí, už od 8 000 korun pro dospělého na týden,“ říká pro Kupi.cz Jiřina Ekrt Jirušková z Invia a potvrzuje, že o Egypt je velký zájem.

Turecko – už za 7 000 Kč za týden

Turecko je zajímavou destinací na rozhraní Evropy a Asie a dá se říct, že si z obou kontinentů bere to nejlepší. Za all inclusive na turecké riviéře teď dáte přibližně 9 700 Kč, ale můžete se dostat ještě níž, i na 7 000 Kč, když vychytáte ten správný last minute. Nejčastěji se létá do oblastí Alanya nebo Konakli.

„Obecně platí, že turecká riviéra patří k destinacím, kde jsou ceny velmi příznivé. Také s menším rozpočtem okolo sedmi tisíc si zde můžete dopřát čtyřhvězdičkový hotel s all inclusive stravováním. Resorty navíc nabízejí širokou škálu aktivit a výletů,“ říká Ekrt Jirušková.

Bulharsko – už za 8 000 Kč za týden

Čeští dovolenkáři v posledních letech trošku zapomínají na Bulharsko, což je podle cestovních kanceláří chyba. Pokud chcete do Evropy, Bulharsko je z hlediska ceny jasnou volbou (už od 8 000 Kč za osobu), protože například all inclusive ve Španělsku nebo v Řecku jsou zpravidla dražší. O dalších zemích nemluvě. Jezdí se na Zlaté písky nebo do Nesebaru.

„Bulharsko disponuje krásnými plážemi Černého moře a je ideální pro ty, kteří hledají dostupnou dovolenou v Evropě. All inclusive pobyty ve čtyřhvězdičkových hotelích zakoupíte v průměru za 16 tisíc za dospělou osobu, ale najdete i nabídky pod 8 tisíc korun,“ říká Ekrt Jirušková z Invia.

Písečná pláž v Bulharsku, ležící lidé na pláži Brenik / Shutterstock.com

Tunisko – už za 7 500 Kč za týden

All inclusive dovolenou v Tunisku můžete zažít buď na pevnině, nebo na ostrově Džerba. Jsou zde písčité pláže a servis podobný jako v dalších afrických zemích typu Egypt, i když ten má trošku lepší reputaci. Srovnatelné s Tuniskem je třeba ještě Maroko. Last minute Tunisko seženete už od 7 500 Kč na osobu.

„Podobně jako v Egyptě, i zde je možné najít all inclusive pobyty ve čtyřhvězdičkových hotelích do 15 tisíc korun za dvě dospělé osoby. Navíc se můžete těšit na orientální kulturu i krásné písčité pláže jako vystřižené z katalogu,“ uzavírá pro Kupi.cz čtyřku nejzajímavějších zemí Ekrt Jirušková z Invia.

Z dalších zemí najdete pobyty all inclusive za zajímavou cenu taky v pevninském Řecku, na Kypru, na Rhodosu, na Mallorce, ve Spojených arabských emirátech, ale i pevninském Španělsku, Chorvatsku nebo Itálii.

Chci jet, ale nemám zkušenosti. Jak to funguje?

Pokud jste na all inclusive zájezdu nikdy nebyli, třeba je právě teď ten správný čas to změnit. Nemusíte se ničeho bát, cestovní kancelář se o vás postará od A do Z.

„Úplnému začátečníkovi asi nejlépe poradí s výběrem dovolené na pobočce. Může se prodejce zeptat na všechny detaily, zkušenosti klientů s daným hotelem, počasí v destinaci a na vše, z čeho má obavy,“ doporučuje Ekrt Jirušková z Invia.

  1. Na webu nebo na pobočce si vyberete zájezd all inclusive.
  2. Zaplatíte ho a už se můžete jen těšit na odlet. V ceně jsou letenky, cestovní pojištění, hotel a asistence delegáta po celu dobu zájezdu.
  3. Na letišti v místě destinace vás bude čekat zástupce cestovky a nasměruje vás do soukromého autobusu, který vás odveze do vašeho hotelu.
  4. Na recepci vám pomůže s ubytováním.
  5. Užíváte si týden dovolené all inclusive. Můžete vyrazit z resortu i do města nebo na nabízené výlety za příplatek.
  6. Během pobytu bude mít váš delegát ve vybraných časech konzultační hodiny nebo mu můžete kdykoliv zavolat.
  7. V den odjezdu vás nasměruje opět do autobusu, který vás odveze na letiště.
  8. Po příletu do Česka dovolená končí, ale pokud byste potřebovali ještě s něčím pomoct, stále se můžete na cestovku s čímkoliv obrátit.

Kupi vám přeje krásnou dovolenou all inclusive ve vaší vysněné destinaci!

Zdroje: Kupi, Invia, EximTours, Bluestyle