Kolik zaplatíte v chorvatském Lidlu za základní potraviny? Velké srovnání cen s Českem

Pohled na vstup do supermarketu Lidl Sergiy Palamarchuk / Shutterstock.com

Chystáte na dovolenou do Chorvatska a budete si vařit? Přesně pro vás jsme prolistovali leták chorvatského Lidlu a porovnali tamní ceny základních potravin s cenami v Česku. Co koupíte v Chorvatsku za stejnou cenu a co se naopak prodraží?

Přečtěte si také

Domácí gumoví medvídci z Aperolu se stanou hitem každé pořádné party

Ovoce a zelenina

V Chorvatsku vám tak jako v Česku určitě přijde vhod vodní meloun, který vás ve vedrech hezky osvěží. Z Česka si ho rozhodně vozit nemusíte. V chorvatském Lidlu se akční cena za 1 kg melounu pohybuje okolo 11 Kč. Pro srovnání český Lidl nabízel tento týden 1 kg melounu za 14,90 Kč.

Jak jsou na tom třeba cherry rajčata? Ty levněji koupíte v Česku. V Chorvatsku za ně v Lidlu zaplatíte přibližně 40 Kč za půl kila. U nás v Lidlu za stejnou gramáž 34,50 Kč.

Nesmíme zapomenout ani na rané brambory, které se vám určitě budou hodit. U nich je cena v Chorvatsku i v Česku téměř stejná, pohybuje se okolo 17 Kč za 1 kg.

Cena rajčat v chorvatském Lidlu Lidl Chorvatsko

Jak je na tom pečivo?

Jestli máte rádi semínkové housky, tak ty si v Chorvatsku určitě nakupte. Jedna houska vás tu vyjde v přepočtu na 6,30 Kč, což je podobná cena jako u nás.

Nemusí vás děsit ani cena chleba. V Chorvatsku koupíte 700g bochník v akci v přepočtu za 21,50 Kč. Není to sice úplně klasický bochník, ale na snídani je ideální.

Cena semínkových housek v Chorvatsku Lidl Chorvatsko

Co ceny masa?

Uděláme si takový průřez od drůbežího masa, přes vepřové až po ryby. Když budete mít chuť na krůtí prsa, ty koupíte v Chorvatsku přibližně za stejnou cenu jako v Česku – 1 kg krůtích prsou vás u moře vyjde přibližně na 128,50 Kč.

S vepřovým masem už to není tak veselé. Za 1 kg vepřové krkovice v akci zaplatíte v Chorvatsku v přepočtu 252 Kč! U nás krkovici v akci koupíte o polovinu levněji. Dražší je v Chorvatsku i mleté maso. 

A jak jsou na tom ryby, třeba losos? Losos v Chorvatsku je také o něco dražší, za 1 kg zaplatíte přibližně 378 Kč. V českém Lidlu ho v akci můžete koupit i za 329 Kč.

Ještě zmíníme krájenou šunku a salámy. Ty jsou v Chorvatsku výrazně dražší. Za 150 g balené šunky tady zaplatíte až 50 Kč.

Akce na krůtí prsa v Chorvatsku Lidl Chorvatsko

Jak jsou na tom mléčné výrobky?

Trvanlivé polotučné mléko koupíte v Chorvatsku přibližně za stejnou cenu jako u nás. V akci ho v tamním Lidlu koupíte v přepočtu za 15,60 Kč. Jestli máte rádi cottage, ani za něj si moc nepřiplatíte. Když je v akci, v chorvatském Lidlu ho koupíte za 24,50 Kč. V akci se vyplatí koupit i 400g řecký bílý jogurt od značky Pilos, vyjde vás přibližně na 22,50 Kč.

A co pivo?

Ovocné nealko Radler koupíte v Chorvatsku o něco levněji, za 1 plechovku zaplatíte v přepočtu necelých 15 Kč. Když budete mít chuť na chorvatské pivo Ožujsko, oproti cenám piva v Česku si připlatíte. Za jednu plechovku piva zaplatíte asi 28,40 Kč.

Zdroj: Kupi, Lidl Chorvatsko