Hledáte tip na extra rychlý oběd, u kterého nestrávíte v kuchyni celou věčnost? My jsme nedávno vyzkoušeli zapečené noky se smetanou. Je to neskutečná rychlovka a za 20 minut máte hotovo. Bramborové noky vůbec dělat nemusíte, stačí je koupit v obchodě. Pojďte si je s námi uvařit, už zase na ně máme chuť.
Bramborové noky vás nemusí děsit. V našem receptu není potřeba, abyste si je udělali doma. Stačí, když si pro ně skočíte do supermarketu, tak jako my. Proč zbytečně trávit u sporáku víc času, než je nezbytně nutné? V přípravě domácích noků vám samozřejmě nebráníme, jen vám chceme vaření co nejvíce ulehčit. Víme totiž, že ne vždy je čas a chuť být celé dopoledne v kuchyni.
Zapečené noky se smetanou připravíte za 20 minut. Uděláme si je s odlehčenou verzí bešamelu. Nebudete tak potřebovat máslo ani mouku. Stačí jen smíchat smetanu s nastrouhaným parmazánem a na středním plameni nechat omáčku zhoustnout.
Chybí vám v receptu maso? Ani to není problém. K nokům můžete přidat na kousky opraženou slaninu nebo kousky opečeného kuřecího masa. Doporučujeme zapečené noky také potřít bazalkovým pestem, skvěle k této kombinaci ladí.
Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou je naprosto vynikající kombinací. Omáčka dodá jídlu pikantnější, nevšední chuť. Určitě si tento recept vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni.
Bramborové noky s dýňovou omáčkou jsou rychlé a chutné jídlo, které oceníte především ve dnech, kdy nemáte času nazbyt. Hotové noky stačí jen chvíli povařit, dýňovou omáčku zvládnete připravit do půl hodiny – výsledkem zaručeně potěšíte malé i velké členy domácnosti.
Zdroj: Kupi