Zapečené noky se smetanou: 20minutový oběd z pekáčku, který stačí šoupnout do trouby. Zkuste je s masem i bez

Zapečené noky se smetanou v zapékací mísa, ozdobené lístky bazalky Kupi.cz

Hledáte tip na extra rychlý oběd, u kterého nestrávíte v kuchyni celou věčnost? My jsme nedávno vyzkoušeli zapečené noky se smetanou. Je to neskutečná rychlovka a za 20 minut máte hotovo. Bramborové noky vůbec dělat nemusíte, stačí je koupit v obchodě. Pojďte si je s námi uvařit, už zase na ně máme chuť.

Přečtěte si také

Recepty na palačinky a lívance, jak je neznáte: Zkuste těsto ze dvou ingrediencí nebo z mrkve

Bramborové noky – rychlovka k obědu i k večeři

Bramborové noky vás nemusí děsit. V našem receptu není potřeba, abyste si je udělali doma. Stačí, když si pro ně skočíte do supermarketu, tak jako my. Proč zbytečně trávit u sporáku víc času, než je nezbytně nutné? V přípravě domácích noků vám samozřejmě nebráníme, jen vám chceme vaření co nejvíce ulehčit. Víme totiž, že ne vždy je čas a chuť být celé dopoledne v kuchyni.

Zapečené noky se smetanou připravíte za 20 minut. Uděláme si je s odlehčenou verzí bešamelu. Nebudete tak potřebovat máslo ani mouku. Stačí jen smíchat smetanu s nastrouhaným parmazánem a na středním plameni nechat omáčku zhoustnout.

Chybí vám v receptu maso? Ani to není problém. K nokům můžete přidat na kousky opraženou slaninu nebo kousky opečeného kuřecího masa. Doporučujeme zapečené noky také potřít bazalkovým pestem, skvěle k této kombinaci ladí.

Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou je naprosto vynikající kombinací. Omáčka dodá jídlu pikantnější, nevšední chuť. Určitě si tento recept vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni.

Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou
Noky s dýňovou omáčkou
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Noky s dýňovou omáčkou

Bramborové noky s dýňovou omáčkou jsou rychlé a chutné jídlo, které oceníte především ve dnech, kdy nemáte času nazbyt. Hotové noky stačí jen chvíli povařit, dýňovou omáčku zvládnete připravit do půl hodiny – výsledkem zaručeně potěšíte malé i velké členy domácnosti.

Noky s dýňovou omáčkou

Recept na zapečené noky se smetanou

Ingredience na 2 porce:

Postup:

  1. Do hrnce nalejeme smetanu a přihodíme strouhaný parmazán a plnotučnou hořčici, necháme přijít k varu na středním plameni.
  2. Smetanu necháme trochu zhoustnout a přisypeme bramborové noky. Asi minutu povaříme, osolíme, opepříme a dáme do zapékací misky.
  3. Necháme zapéct v rozpálené troubě (ideálně program gril) asi po dobu 3 minut. Omáčka musí zhnědnout. Nakonec pokrm potřeme kupovaným nebo domácím bazalkovým pestem.
  • Tip: Pokud se vám nechce zbytečně špinit hrnec, stačí všechny suroviny smíchat v pekáčku i s noky a péct o něco delší dobu – zhruba 10-15 minut. Kontrolujte a podle stavu zhnědnutí, pak vytáhněte.

Zdroj: Kupi