Chcete připravit rychlý a chutný oběd pro celou rodinu? Máme pro vás řešení! Stačí vám dvě základní suroviny, které určitě máte doma. Vyzkoušejte jednoduchou a lahodnou citrónovo-máslovou omáčku na špagety, kterou zvládnete připravit během několika minut a báječně zpestří letní jídelníček.
Špagety jsou ideálním základem pro rychlé a jednoduché pokrmy. Stačí je vařit přibližně 10 minut a mezitím si můžete připravit omáčku, která bude hotová ještě dříve, než se špagety dovaří. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a chutný oběd nebo večeři.
Základem této rychlé omáčky jsou dvě jednoduché suroviny: poctivé máslo a čerstvý citrón. Tyto dvě ingredience spolu vytvoří krémovou a osvěžující omáčku, která je ideální pro letní dny. Kromě těchto dvou surovin budete potřebovat ještě sůl, čerstvě mletý černý pepř, strouhaný parmezán a petrželovou nať.
Pokud jste nikdy neslyšeli o ovocné omáčce na těstoviny, čeká vás překvapení. Spojení máslové citronové omáčky a špaget pochází z jižní Itálie, konkrétně z pobřežní oblasti Amalfi, kde se tradičně citróny pěstují již po staletí. S rostoucí oblibou italské kuchyně se tento recept rozšířil i do dalších částí světa a ze základní podoby pokrmu sestávajícího z másla, citrónu, sýra a těstovin začaly vznikat i další, podobné verze. V těch se přidává do omáčky například smetana, opečené plátky česneku či bílé víno. Vyzkoušejte si s námi ikonické Pasta al Limone v jejich základní verzi – snadné, rychlé a jednoduše vynikající!
Pokud máte rádi k špagetám bílkoviny, můžete do omáčky přidat krevety nebo si k hotovým těstovinám naservírovat kuřecí steak. Tento rychlý a lehký pokrm je ideální pro letní dny, kdy nechcete trávit hodiny v kuchyni. Dobrou chuť!
Zdroje: Kupi, The kitchn, Munchery