Aplikace dopravců: Novinkou je myDPD, k nejoblíbenějším patří Balíkovna, Zásilkovna a Pošta Online

Žena má ruku v rozbalené krabici, v druhé ruce drží telefon fizkes / Shutterstock.com

Na pár kliknutí prozradí, jestli už je objednávka na cestě k vám domů, umožní vám změnit čas doručení nebo přes ně kompletně odbavíte vámi podávanou zásilku. Mobilní aplikace dopravců jsou užitečným pomocníkem a získávají si stále více uživatelů. Novinkou je myDPD.

Přečtěte si také

Zbyla vám rýže? Rýžová kaše není vaší jedinou možností, známe lepší recepty

DPD spustilo novou aplikaci myDPD

Přepravní společnost DPD, která je součástí evropské balíkové sítě Geopost, spustila svou vůbec první mobilní aplikaci myDPD na přelomu května a června 2024. Jejím cílem je co nejvíce zjednodušit zákazníkům celý proces odeslání nebo přijetí zásilky. Na Google Play má nová aplikace výborné hodnocení 4,3 hvězdičky z 5 možných.

„Pro příjemce v Česku je ve srovnání s řadou evropských států mnohem důležitější mít možnost libovolně měnit místa či adresy doručení a jednoduše mít pocit, že jsou to oni, kdo doručení řídí. Proto se jim v tomto ohledu snažíme vycházet vstříc a věříme, že aplikace myDPD je jedním z kroků, který ocení,“ říká Miloš Malaník, generální ředitel DPD.

Podle celoevropského průzkumu E-shopper barometer, ve kterém DPD každoročně zkoumá chování spotřebitelů při online nakupování, se Češi řadí k jedněm z nejnáročnějších zákazníků v Evropě, a to zejména co se týče flexibility doručení a možností přesměrování.

Muž ležící v hamace s telefonem v ruce, kde je otevřená aplikace myDPD DPD

Česká pošta má oblíbenou Balíkovnu a Poštu Online

Mobilní aplikace Balíkovna o sobě tvrdí, že je přehledná, bezpečná a vždy po ruce. Najdete v ní informace o odchozích a příchozích balících a můžete si nastavit také notifikace. Stačí mít vytvořený účet na Moje Balíkovna, který lze vytvořit přímo v aplikaci, pokud jej ještě nemáte. Na Google Play má aplikace výborné hodnocení 4,6 hvězdičky z 5 možných.

Mobilní aplikace Pošta Online zjednodušuje využívání vybraných služeb České pošty. Stejně jako v aplikaci Balíkovna nebo myDPD může zákazník i zde automaticky načítat zásilky, kterých je příjemcem, tyto zásilky sledovat, měnit místo a čas doručení, zobrazit kód pro vyzvednutí zásilky na pobočce nebo používat zákaznickou kartu České pošty. Na Google Play má aplikace slušné hodnocení 4 hvězdičky z 5 možných.

Uživatelské rozhraní aplikace Balíkovna Balíkovna

Roste Zásilkovna, lidé stahují také mojePPL nebo GLS App

Díky aplikaci Zásilkovna máte také okamžitý přehled o všech vašich zásilkách. A to jak o těch zrovna na cestě, tak i předešlých. Díky službě Mezi Námi je možné odesílat zásilky na jiná výdejní místa nebo na konkrétní adresu. Můžete také zásilky posílat mezi Z-BOXY. Na Google Play má aplikace výborné hodnocení 4,2 hvězdičky z 5 možných.

Aplikace mojePPL vám sdělí veškeré informace, které o zásilce potřebujete vědět. „Pracuje nonstop a vaše balíky bedlivě hlídá – ve dne, v noci, neustále,“ přečtete si v popisku aplikace. Chcete hned vědět, když je s vaší zásilkou něco nového? Díky aktivním notifikacím vám nic neunikne – budete mít okamžitý přehled o své zásilce nebo o akcích. Na Google Play má však aplikace hodnocení pouhé 2,9 hvězdičky z 5 možných.

Také přes aplikaci GLS App můžete posílat balíčky, sledovat zásilky nebo vyhledávat nejbližší GLS Parcel Shopy. Registrovaní uživatelé mají přehled o všech vytvořených a uložených balíčcích, můžou si je synchronizovat přes online služby GLS-ONE nebo můžou využívat své online adresáře. Na Google Play aplikace nemá žádné hodnocení, ale stáhlo si ji přes 500 tisíc uživatelů.

Používáte mobilní aplikace dopravců? Které? Podělte se s námi o své zkušenosti v diskuzi. Kupi vám přeje spoustu rychlých a bezproblémových objednávek zboží!

Zdroje: Kupi, Feedit.cz, Dopravní noviny, Google Play a stránky uvedených aplikací