Hledáte tip na rychlou večeři? Přesně to splňuje quesadilla! Oblíbený mexický street food je populární po celém světě. Stačí naplnit tortillu masem a zeleninou, zapéct a máte hotovo. Hlavně nesmíte zapomenout na sýr, ten je pro quesadillu nejtypičtější. Na tuto dobrotu pro vás máme náš oblíbený recept, tak pojďme na to, ať ji můžete udělat třeba dnes k večeři!
Název tohoto typického mexického jídla je odvozen ze španělského slova „queso“, což znamená sýr. Quesadilla pochází ze středního Mexika, kde byl sýr běžnou složkou většiny jídel. Původně se dělala z modré kukuřičné tortilly. Kromě sýra byla plněné i masem, fazolemi a další zeleninou.
První zaznamenaný recept na quesadillu pochází až z roku 1872 z kuchařky „La cocinera poblana o El libro de las familias“. Kukuřičná tortilla se podle tohoto receptu plnila mletou vepřovou kůrkou, paprikovou pastou a bylinkou epazote, která byla typická právě pro původní quesadilly.
Quesadilla je symbolem mexického dědictví a skvěle reprezentuje Tex-Mex kuchyni, která propojuje mexická jídla s texaskými chutěmi.
Guacamole je avokádová salsa, kterou si jistě zamilujete. Základem úspěchu jsou vyzrálé plody avokáda, což je superpotravina ceněná pro obsah zdravých tuků, vitamínů a minerálů.
Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.
Zdroj: Kupi, The Yucatan Times, Tijuana flats