Hříšně dobrá buchta: Sladký Orgasmus je rychlovka, kterou budete milovat

6 kousků buchty orgasmus, které jsou servírované na černém prkénku Kupi.cz

Pokud toužíte po dezertu, který vás svou chutí doslova omámí, vyzkoušejte buchtu s názvem Orgasmus. I když název může působit odvážně, její příprava je rychlá a jednoduchá. Tento lahodný moučník se stane hitem nejen u vás doma, ale i u každé návštěvy. A pokud vám ananas zrovna nevoní, máme pro vás pár tipů, jak recept přizpůsobit vašim chutím. Připravte se na sladkou jízdu, která vás rozhodně nezklame!

Přečtěte si také

Dorazí Popeyes i k vám? Fastfood se chce rozšířit do menších měst

Tipy k přípravě

Než se pustíte do samotné přípravy, přinášíme vám několik dobrých rad úvodem.

Jestliže se jich budete držet, úspěch vašeho počínání je předem zaručen! Tak už neotálejme a pojďme na věc.

  • Pokud nechcete mít korpus příliš mokrý, rozmixujte pouze samotný ananas bez sladkého nálevu.
  • Místo kupovaného pudinku můžete použít krém Olé.
1 kousek buchty Orgasmus na bílém talíři, v pozadí na černém prkénku dalších 5 kousků buchty Kupi.cz
  • Pokud nemáte rádi krém s pudinkem, můžete zkusit variantu s pomazánkovým máslem a šlehačkou, do které přidáte ztužovač.
  • Buchta skvěle chutná také s jiným ovocem, než je obvykle používaný ananas – zkuste místo něj třeba mandarinkový kompot.
Buchta prošívaná deka
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Buchta prošívaná deka

Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná! Prošívaná deka je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší.

Buchta prošívaná deka
Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla

Buchta Orgasmus – recept

Teď když jsme si pár věcí ujasnili, si zkontrolujte zásoby nebo vyrazte na nákup. Co budete na hříšně dobrou buchtu potřebovat?

Ingredience, bez nichž se neobejdete

  • 300 g hladké mouky
  • vejce
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • 1 malá lžička jedlé sody
  • 200 g vlašských ořechů
  • 1 plechovka ananasového kompotu
  • 2 kelímky koupeného vanilkového pudinku
  • 2 pomazánková másla
  • čokoláda

Jak postupovat?

  1. Nejdříve si připravte korpus. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Ananas z plechovky rozmixujte, přidejte nasekané ořechy, žloutky, mléko, mouku smíchanou s jedlou sodou a na závěr přimíchejte sníh z bílků. Těsto vymíchejte do hladké konzistence.
  2. Vymažte plech a vysypejte ho moukou. Těsto nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut. Jakmile je korpus upečený, nechte ho vychladnou.
  3. Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte pomazánková másla s pudinkem a krém rozetřete na vychladlý korpus. Krém posypte ořechy a polijte rozpuštěnou čokoládou. Moučník necháme minimálně 1 hodinu vychladit.

Hodinu to přece vydržíte. Už teď se ale můžete na tu báječnou buchtu se skandálním pojmenováním těšit! Přejeme vám dobrou chuť.

Zdroj: Kupi.cz