Rádi byste pro svou rodinu či blízké připravili nějaký moučník, ale nemáte čas na dlouhé pečení? Máme pro vás 3 recepty na skvělé dezerty, které připravíte do 30 minut – a troubu vůbec zapínat nemusíte. Kouzlo těchto receptů spočívá v máslových BeBe sušenkách, ze kterých se různé moučníky připravují už několik let. Mezi ty nejznámější patří BeBe střecha, a i na tu vám dnes dáme recept.
Pudinkové BeBe řezy s jahodami – recept
Lehký dezert s ovocem připravený během chvilky, kterým vaše rodina nepohrdne. Jahody můžete nahradit třeba banánem, malinami či různými lesními plody. Záleží jen na vaší chuti.
Budete potřebovat:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 250 ml mléka
- 1 vaničku polotučného tvarohu
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 balení světlých BeBe sušenek
- 1 balení tmavých BeBe sušenek
- jahody (alespoň 250 g)
photocrew1 / Shutterstock.com
Postup:
- Dle návodu na sáčku si připravte pudink. Utřete máslo s cukrem (pokud chcete moučník zdravější, můžete oboje vynechat), přidejte tvaroh a dobře promíchejte. Nakonec přilijte vychladlý pudink.
- Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Menší plech vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte světlé sušenky. Ty potřete tenkou vrstvou krému, na něj položte jahody a na ně opět rozetřete krém. Následně vyskládejte tmavé sušenky, rozetřete zbylý krém a navrch opět vyskládejte jahody.
- Hotový moučník dejte odpočívat alespoň na 2 hodiny do lednice. Dobrou chuť.
Tip: Počet sušenkových vrstev přizpůsobte množství krému. Dbejte na to, aby vám zbyl navrch.
Kokosové sušenky
Kokosové sušenky jsou super tip na rychlé a jednoduché mlsání k čaji i kávě. O co snazší je jejich příprava, o to jsou chutnější. Recept můžete využít celoročně, případně si je upéct jako jeden z druhů cukroví na Vánoce.
Kokosové sušenky
Celozrnné sušenky s kousky čokolády
Celozrnné sušenky jsou zdravé a velmi jednoduché na přípravu. Můžete si je připravit do zásoby, dát do uzavíratelné nádoby a otevřít při chuti na něco sladkého nebo při nečekané návštěvě.
Celozrnné sušenky s kousky čokolády
BeBe střecha – recept
Jen málokdo střechu z BeBe sušenek ještě neochutnal. Tato oblíbená klasika je totiž připravená za pár minut a svou chutí potěší každého.
Budete potřebovat:
- 1 balení čokoládových BeBe sušenek
- 1 balení světlých BeBe sušenek
- 2 vaničky polotučného tvarohu
- 1 zakysanou smetanu
- 2 větší banány
- ½ sáčku vanilkového cukru
- 1 tabulku čokolády na vaření
Postup:
- Nejprve si v míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
- Na plát alobalu vyskládejte šachovnici z BeBe sušenek – tvořit by ji měly tři řady po sedmi kusech. Poté na sušenky pomocí gumové stěrky rozetřete polovinu krému a na ten pak opět vyskládejte šachovnici, nyní však barvy skládejte opačně. Navrch rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.
- Následně pomocí alobalu přiklopte boční řady sušenek k sobě tak, aby se vytvořila střecha. V horké lázni si rozpusťte čokoládu, přidejte 2 lžíce másla a rozlijte směs na moučník.
- Hotovou střechu dejte alespoň na hodinu odpočívat do lednice. Až sušenky změknou, můžete podávat.
nelea33 / Shutterstock.com
BeBe cheesecake s malinami
Receptů na cheesecake existuje spoustu, ale s tímto rozhodně nešlápnete vedle.
Budete potřebovat:
Na korpus:
- 200 g světlých BeBe sušenek
- 70 g změklého másla
Na krém:
- 2 vaničky polotučného tvarohu
- 1 mascarpone
- lžíci medu
- 2 lžíce citronové šťávy
Na malinovou vrstvu:
- 200 g mražených malin
- 100 ml vody
- špetku skořice
- trochu solamylu
Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu je dezert, který vás v parném létě osvěží a dokonale si na něm pochutnáte. Tuto jednoduchou variaci na tradiční italské tiramisu plnou čerstvých jahod budete mít připravenou během chvilky a zaručeně si ji oblíbíte.
Jahodové tiramisu
Nepečený limetkový cheesecake
Nepečený limetkový cheesecake z máslových sušenek a krému z mascarpone a tvarohu vás zaručeně dostane. Je lehký, svěží a chutná po limetkách, navíc jej budete mít připravený během chvilky.
Nepečený limetkový cheesecake
Postup:
- Sušenky rozdrťte, propracujte s máslem do kompaktní hmoty a natlačte na dno dortové formy ideálně o průměru 22 cm.
- Všechny ingredience na krém smíchejte a směs nalijte na korpus. Dort dejte na hodinu odpočinout do lednice.
- Suroviny na malinovou směs dejte na pánev a povařte 1–2 minuty. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte na tvarohovou vrstvu. Cheesecake nechce opět vychladit v lednici, ideálně přes noc.
Kuznetsov Dmitriy / Shutterstock.com
Zjednodušte si přípravu nejen dezertů
Chcete přípravu těchto dezertů, ale i mnoha dalších pokrmů ještě více zjednodušit? S tím vám pomohou kuchyňské roboty, které v kuchyni využijete skoro každý den a příprava dobrot bude hračka. Zjednoduší vám přípravu krémů, těst, ale i polévek, ingrediencí do hlavních jídel, džusů a mnoho dalšího.
Vsaďte například na:
- Kuchyňský robot ETA 4128 90030, který nyní seženete v Datartu za 7 999 Kč.
- Sencor STM 6350WH Kitchen Champion – nabízí jej Electro World za 4 499 Kč.
- Philco kuchyňský robot PHSM 9000, který zakoupíte třeba na e-shopu MALL za 3 449 Kč.
Zdroj: Kupi