Japonské nudle soba jsou specifické svou barvou, ale i skvělou chutí. Za šedou, po uvaření hnědou barvu, může přítomná pohanka. Díky tomu můžete ze soba nudlí cítit lehce oříškovou chuť. Jejich příprava je velice rychlá, a proto, až je poprvé vyzkoušíte, si budete chtít soba nudle připravovat zas a znovu. Zkuste hned na začátek jednoduchý, ale vynikající recept s kousky kuřecího masa a zeleninou.
Soba nudle s kuřecími nudličkami a zeleninou
Suroviny na 2 porce:
- 160 g soba nudlí
- 300 g kuřecích prsou
- sójová omáčka
- rostlinný olej vhodný k tepelné úpravě
- 80 g pórku
- 60 g mrkve
- 100 g cukety
- 2 stroužky česneku
- ¼ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
- 2 lžičky rybí omáčky
- čerstvý koriandr
- sezamová semínka
Martina Lancingerová
Postup:
- Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké nudličky. V misce promíchejte s 1–2 lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím oleje.
- Připravte si zeleninu – pórek nakrájejte na kolečka, mrkev na šikmé plátky a cuketu na půlkolečka.
- Dejte vařit vodu na nudle a osolte.
- Rozpalte pánev. Maso zprudka opečte. Dejte pryč z pánve a opečte zeleninu. Když lehce změkne, zaprašte římským kmínem a zázvorem, zakápněte 2 lžičkami sójové a rybí omáčky. Promíchejte a sundejte pánev z plotny.
- Dejte vařit nudle, budou hotové během pár minut. Sceďte a přidejte do pánve. Přidejte i opečené maso a promíchejte.
- Na talíři posypejte nadrobno pokrájeným koriandrem a sezamem.