Ještě donedávna zapomenutá bylinka, dnes se však dostává medvědí česnek do repertoáru oblíbených receptů českých profesionálních i amatérských kuchařů. Byla by proto škoda nevyužít naplno jeho sezóny, která bohužel netrvá tak dlouho. Vyzkoušejte například jednoduchou pomazánku na skvělé jarní chlebíčky.
Medvědí česnek chutná nejen v pomazánkách, ochutí skvěle i maso a zeleninové pokrmy. Bylinka je perfektním základem chutného pesta, které vynikne nejen v těstovinách, ale i v salátech, na avokádovém toustu anebo ke grilovanému sýru halloumi. Jen si dejte pozor, kde česnek sbíráte, často totiž roste v chráněných územích. Ideální je také trhat z každého trsu jen pár listů, aby nedošlo k poškození celé rostliny.
Pomazánka:
Dále budete potřebovat:
Zdroj: Martina Lancingerová