Vajíčkové pomazánky patří k českým klasikám, které si zamilujete. Ať už preferujete tradiční recepturu, nebo rádi zkoušíte nové variace, máme pro vás tři skvělé tipy. Vyzkoušejte si připravit výživné a chutné pomazánky, které si oblíbí celá rodina. Jsou ideální na chlebíčky, jako příloha ke grilování nebo jen tak pro radost. Nechte se inspirovat našimi recepty a objevte kouzlo domácích vajíčkových pomazánek!
Pojďme si připomenout tento tradiční recept našich babiček a vyzkoušet jeho dvě nové variace. Uchystat si je můžete prakticky kdykoliv a k jakékoliv příležitosti, například coby doplněk k letnímu grilování či jako posilnění po dni stráveném v bazénu.
Tip: Pokud chcete, aby vaše chutné pomazánky byly zároveň i levnější, poohlédněte se po slevách na našem portálu Kupi.
Martina Lancingerová
Tradiční vajíčková pomazánka
Suroviny na 2 porce:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 70 g majonézy
- 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
- ½ středně velké cibule (50 g)
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce nakrájejte nadrobno.
- V míse prošlehejte majonézu s hořčicí.
- Cibulku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy.
- Osolte, opepřete a vmíchejte nakrájená vejce. A následně dejte do lednice vychladit.
Martina Lancingerová
Vajíčková pomazánka s tvarohem a bylinkami
Suroviny na 2 porce:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 100 g polotučného tvarohu
- 1 lžička (12 g) medové hořčice
- ½ lžíce najemno pokrájené pažitky
- ½ lžíce najemno pokrájené spařené kopřivy
- 10–15 g najemno pokrájené cibule
- sůl
- pepř
Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage
Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage je lahodná záležitost, která jistě zachutná celé rodině. Ideálně podávejte na opečeném toustu jako snídani, svačinu nebo večeři, která zaručeně zasytí.
Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage
Postup:
- Vejce nakrájejte nadrobno.
- V míse prošlehejte tvaroh s medovou hořčicí, přidejte nakrájené bylinky a cibulku a vše osolte a opepřete.
- Vmíchejte nakrájená vejce a dejte vychladit do lednice.
Martina Lancingerová
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami
Suroviny na 2 porce:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 100 g smetanového sýru typu lučina
- 60 g zakysané smetany
- 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
- 2 ředkvičky (40 g)
- 1 větší nakládaná okurka (30 g)
- sůl
- pepř
- řeřicha
Postup:
- Vejce nakrájejte nadrobno.
- V míse prošlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou a hořčicí.
- Ředkvičky a okurku nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do mísy, osolte a opepřete.
- Vmíchejte nakrájená vejce. Řeřichu můžete přidat rovnou nebo si ji nechat až na zdobení chlebíčků.
- Pomazánku dejte vychladit do lednice.
Martina Lancingerová
Tak už víte, do které pomazánky se s chutí pustíte jako první? Připravte nejlépe rovnou všechny tři, doma se po nich totiž určitě jenom zapráší!
Zdroj: Martina Lancingerová, Kupi