Kdo by neměl rád tavený sýr? Krémová chuť, snadné roztírání a v ledničce vydrží skoro nekonečně dlouho. Jenže je také plný tavicích solí a začíná být i pěkně drahý. Máme pro vás dobrou zprávu. Taveňák, jak mu s láskou říkáme, jde vyrobit i doma a není to žádná věda. Stačí vám čtyři obyčejné suroviny, které se vsadíme, že už doma máte. Celé to zvládnete za 10 minut. Tak pojďme na to!
Máte rádi tavený sýr? Pokud si ho s chutí mažete na pečivo, ceny v obchodě se vám asi příliš nelíbí, jelikož se v případě některých výrobků pohybují i okolo 45 Kč. A to je na pouhých 150 gramů docela dost.
Nemusíte být ovšem profík v kuchyni, abyste si doma dokázali vyrobit vlastní sýr – zvládne to totiž i pětileté dítě! Jedinou nevýhodou je datum spotřeby, které je v porovnání s klasickým kupovaným sýrem o poznání kratší. Myslíme si však, že jakmile jej ochutnáte, celý ho sníte během chviličky – tak výborný je!
A to je vše. Není zapotřebí ani žádný speciální nástroj, jen ruční šlehač, který máme v domácnosti obvykle všichni.
Krémová a hebká sýrová omáčka podle našeho jednoduchého receptu vám jistě zachutná. Pojďte si jej s námi vyzkoušet a uvidíte, že si jej zamilujete.
A sýr je na světě!
Domácí sýr můžete ihned sníst, ale pokud nespěcháte, nechte jej na dvě hodiny uležet v lednici, chutná potom lépe. Lze do něj i přidat bylinky, použít jej jako základ pro různé pomazánky nebo z něj připravit báječnou šunkovou pěnu. Skvělý je také se sušenými rajčaty.
Teď už je to na vás a vaší fantazii. Dobrou chuť!
Zdroj: Kupi