Kuchyní se line vůně čerstvě upečených vanilkových rohlíčků a to znamená jediné – Vánoce jsou konečně tady! Upéct vanilkové rohlíčky není vůbec těžké. Stačí vám pár ingrediencí, šikovné ruce a voňavé rohlíčky jako od babičky mohou být na stole do hodiny a půl. Nalaďte se na Vánoce, pusťte koledy, nalejte si něco dobrého na zahřátí a dejte se s námi do pečení.
Základem vanilkových rohlíčků je hladká mouka. Pokud se však snažíte žít zdravě, použijte klidně její celozrnnou variantu. Na chuti to nepoznáte, jen barva rohlíčků bude o něco tmavší.
Dále do receptu patří máslo, které musíte nechat změknout zhruba 1 až 2 hodiny před pečením. Potřebovat budete také moučkový cukr, pravý vanilkový cukr (nikoliv vanilinový) a mleté lískové oříšky, které dodají rohlíčkům nádhernou oříškovou vůni.
Posledními ingrediencemi jsou 1 žloutek (nejlépe z vajec z volného chovu) a 1 lžička sušené nebo čerstvé citronové kůry z bio citronu.
Kupte se slevou Máslo Jihočeské Madeta.
Nejdříve si připravte všechny suroviny: 100 gramů másla nechte změknout na pokojovou teplotu zhruba 1 až 2 hodiny před pečením. Dále si najemno namelte 40 gramů lískových oříšků ručním mlýnkem. Mouku (120 gramů) i moučkový cukr (50 gramů) si odvažte, prosejte přes síto a smíchejte se špetkou soli. Připravte si také 1 žloutek, 1 lžičku vanilkového cukru a půl lžičky citronové kůry. Nyní už máte vše nachystané a můžete se vrhnout na samotné pečení.
Kupte se slevou Lískové ořechy Albert.