Chladné podzimní dny, kvůli kterým se vám nechce vystrčit nos z domu jsou tady. I tak si můžete užít ten pravý podzim – v teple a s blízkými. Vyzkoušejte horké nápoje, které nejenže skvěle chutnají, ale taky zahřejí až do morku kostí. Máme něco pro milovníky piva, kávičkáře, nealko verzi i pořádný drink, co má říz. Tak co si dáte?
Horká hruška s hruškovicí – recept
Horký hruškový džus jistě znáte – ale co když tento lahodný nápoj doplníte kapkou řízné hruškovice? Vyženete bacily a užijete si pohodový a příjemný večer. Co budete potřebovat k přípravě naší horké hrušky?
- Přichystejte si 15 cl hruškového džusu, lžičku medu, kompotovanou hrušku a 4 cl hruškovice.
- Postup je snadný – hruškový džus v šálku dolijte horkou vodou, poté hruškovicí.
- Nápoj nezapomeňte osladit medem a ozdobit kompotovanou hruškou. Na závěr můžete provonět špetkou skořice.
Anna_Pustynnikova / Shutterstock.com
Horký pomerančový džus se zázvorem – recept
Také pomerančový džus lze překvapivě připravit v hřejivé podzimní variaci. Ve spojení se zázvorem a voňavým kořením si jej snadno zamilujete vy i vaše děti.
- K jednomu litru pomerančového džusu budete potřebovat ještě kousek zázvoru, badyán, kardamom, skořici a hřebíček. K dochucení můžete použít med.
- Horký pomeranč připravíte přivedením džusu a koření k varu. Krátce směs povařte a můžete podávat.
- Na závěr ozdobte plátkem pomeranče. Čím pohostíte podzimní návštěvy vy?
Svařené pivo s medem – recept
Kdepak, pivo není jen pro pivaře. Možná vás překvapí pivní svařák, který je nečekaně chutný. Připravuje se podobně jako tradiční svařák z vína.
- Stačí přelít jeden litr piva do kastrolu, přidat dvě lžičky medu, kousek skořice, hřebíček, nakrájený zázvor, špetku mletého zázvoru, muškátového oříšku a kardamomu – a na závěr hvězdičku badyánu.
- Pivo pomalu zahřejte, ale nevařte. Po scezení můžete podávat. Nechte se překvapit chutí pivního svařáku… nebo překvapte milovníky piva ze svého okolí!
AtlasStudio / Shutterstock.com
Dýňové latté – recept
Nechte svůj domov provonět dýňovým latté a vychutnejte si chvíli pro sebe. Právě dýňové latté k podzimu neodmyslitelně patří – tak proč pro něj běžet do kavárny, když si jej s láskou můžete udělat také doma?
- Na přípravu tohoto tradičního podzimního kávového nápoje potřebujete cca 80 g dýňového pyré, dvě lžíce medu, špetku skořice a sušeného zázvoru, mletý kardamom, 300 ml mléka a v neposlední řadě 120 ml silné kávy.
- Jako první krok protlačte pyré sítkem, aby v kávě nezůstaly kusy dýně. Přidejte med a koření a hustou směs rozdělte do tří sklenic.
- Poté na pyré nalijte napěněné horké mléko. Nakonec stačí opatrně dolít espressem. Sklenice budou krásně vypadat a káva bude nejen příjemně vonět, ale především úžasně chutnat. Jako samotný podzim.
Zdroje: Kupi, Vitalia.cz, toprecepty.cz