Co by to bylo za strašidelnou párty bez pořádně děsivého občerstvení? Ať už chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé, žádná z nich se neobejde bez originálního halloweenského pohoštění. Bojíte se, že je to příliš složité? Omyl! Máme sladké i slané recepty, které jsou v mžiku hotové a vypadají opravdu hrůzostrašně. Jdete do toho s námi?
Hororové keksy jsou jednoduchá chuťovka, kterou si můžete připravit dopředu. Se strašidelnými vykrajovátky připravíte zubící se duchy, vřískající černé kočky nebo krvelačné netopýry.
Sladkou verzi sušenek můžete zdobit polevou na perníčky. Stejně tak se vám ovšem bude hodit i recept na slané keksy, jež si hosté mohou namáčet v domácím dipu. Jak jinak než krvelačně rajčatovém!
Rozehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. V kuchyňském robotu či ručně v misce smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte kousky másla, mléko a vypracujte vláčné těsto, které poté vyválejte. Pomocí vykrajovátek tvořte tvary a umisťujte je na plech alespoň 2 cm od sebe. Pečte je přibližně 25 minut, dokud jemně nezezlátnou.
Horké krekry nechte vychladnout, než s nimi budete manipulovat. V uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží skvělé až 4 dny – pokud je tedy nesníte mnohem dřív.
Také milujete zombie filmy? Pokud jste pro svou halloweenskou párty zvolili právě toto téma, tím nejlepším občerstvením k promítání budou děsivé mumie. I tímto receptem se blýsknete, a přitom nevyžaduje žádné velké vaření. A nemrtví navíc zmizí tak rychle, že tentokrát svět rozhodně neovládnou!
Rozehřejte troubu na 190 °C a na plech si připravte pečicí papír. Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na proužky. Těmi obmotejte párečky tak, aby připomínaly zakuklenou mumii. Párečky poté potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte dozlatova.
Hotovým mumiím můžete dotvořit oči pomocí sýru, hořčice nebo pepře. A budete-li chtít zombie obzvláště strašidelné, ozdobte je těsně před podáváním trochou kečupu.
Kostlivci a lebky k Halloweenu rozhodně patří, a tak by neměly chybět ani na vašem večírku. Objevit se mohou např. na pečených lízátkách, tzv. cake pops. Pokud si však netroufáte na jejich složitější pečenou verzi, můžete využít i kulaté sušenky Oreo. Do těch pak už jen stačí zapíchnout špejli a namočit je v bílé čokoládě.
Pro základ cake pops upečte jakoukoliv oblíbenou buchtu, bábovku nebo perník. Korpus rozdrobte na malé kousky, přidejte rozpuštěné máslo, a poté v dlaních tvořte pravidelné kuličky. Do těch opatrně vpichujte špejle. V hrnečku si rozpusťte bílou čokoládovou polevu a kuličky v ní opatrně namáčejte. Po ztuhnutí můžete ozdobit polevou tmavou.
Nezapomeňte, že špejle by měly být dostatečně dlouhé na to, abyste hotové cake pops mohli servírovat např. ve vysoké sklenici nebo v nižší váze.
Zdroj: Kupi