Na sociálních sítích spojuje příjemné s užitečným. Jaroslav Vajgl, vystupující pod přezdívkou Těhotnej kuchař, je známý svou bezprostředností a zábavnými průpovídkami, které ze sebe při vaření na kameru doslova chrlí. Zaměřuje se na rychlé dvouminutové recepty, které připravuje z poctivých surovin. Kromě pořádné dávky zábavy tak poskytuje svým příznivcům i inspiraci, díky čemuž se jeho fanouškovská základna rychle rozrostla a nepřestává se zvětšovat.
Jaroslav Vajgl, známý jako Těhotnej kuchař, je populární český influencer a tvůrce videoreceptů. Asi v polovině roku 2021 se rozhodl během pandemie covid-19 začít tvořit obsah na sociální sítě a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.
Jeho důvtip a praktické tipy ocenili sledující natolik, že hned v následujícím roce získal za svou tvorbu Křišťálovou Lupu. O rok později pak vyhrál hned tři kategorie, jimiž jsou One (wo)man show, Cena popularity a Online video. Mimo to je autorem tří kuchařek Cháluj líp!, Cháluj ještě líp! a Cháluj nejlíp!.
Celkově mě na YouTube a všech mých sociálních sítích dohromady sleduje aktuálně přes 1 800 000 lidí, tak proto (smích).
Když se rozhodnu, co vařit, nebo se mi líbí nějaký recept na sociálních sítích, tak začnu hledat. Zhlédnu třeba 20 až 30 videoreceptů. Vyberu ten, který je podle mě nejlepší, a ještě si ho doladím podle svých představ z jiného receptu nebo podle sebe. Ta příprava na vaření zabere leckdy několik hodin, někdy i dní.
Tu těsto fóbii jsem už dávno překonal díky parní troubě, která má přednastavený program kynutí těsta, který mě zachránil. Předtím jsem měl zásadní problém právě s kynutím těsta. Právě parní funkce pomohou ke skvělým výsledkům. Jen letos jsem natáčel video recepty na domácí rohlíky, housky, chléb, focacciu, loupáky, škořicové šneky, tvarohové buchy, dukátové buchtičky, mazanec. Bylo toho opravdu hodně a peču teď strašně rád.
Sem tam někdo přání vysloví. Dospělé děti jsou na omáčky, moje paní zase spíš na steaky a rychlá jídla. Nicméně se všichni musí přizpůsobit mému plánu natáčení, které má přednost.
Ano, několik receptů jsem nevydal, protože ne vždy to vyjde. Ale pokud to nemá pro diváky případnou komickou přidanou hodnotu, tak nemá smysl recept zveřejňovat.
K hodně jídlům si přidávám Srirachu. To je chilli omáčka, kterou já rád třeba k českému rizotu nebo knedlíkům s vajíčky. Je to boží!
Pokud během natáčení vznikne něco podle mě srandovního, tak to většinou sdílím se svými sledujícími. Mnoho takových videí vzniká, když natáčíme s paní Columbovou. Tak i vznikla legendární hláška „uslyší to národ“.
Spoustu hlášek nacházím jako perly v komentářích pod svými videi. Ale nadále platí, že nejvíc jich zatím přidám přímo z hlavy během namlouvání videa. Takové momentální nápady.
Určitě se to stalo několikrát, ale přesné příklady se mi už vykouřily z hlavy.
Hledáte rychlý a chutný recept na večeři, který potěší celou rodinu? Vyzkoušejte naše zapečené těstoviny s ricottou! Toto jídlo kombinuje krémovou ricottu, šťavnatá rajčata a aromatické bylinky s oblíbenými penne. Výsledkem je pokrm, který vás přenese přímo do srdce Itálie. Příprava je snadná a zvládnete ji za méně než hodinu.
Vždycky máme doma nějaké těstoviny, z nich se dá s trochou umění nebo i fantazie vykouzlit skvělý oběd do 15 minut.
Takové ty běžné věci v klasických supermarketech jako Globus, Billa nebo Tesco. Párkrát měsíčně objednávám i na Košíku nebo Rohlíku. A když potřebuji maso nebo běžně nedostupné potraviny nebo větší balení, tak jedu párkrát měsíčně do Makra.
Letáky vůbec nesleduji. Řídím se případně slevou u produktu, který běžně kupuji. Když je ten rozdíl v ceně natolik zásadní, přesvědčí mě ke koupi. Na slevy je specialistka moje paní. Ta spoustu produktů ve slevě nakupuje a některé nikdy nekoupí, pokud nejsou ve slevě.
Občas kouknu na Kupi, když hledám, kde mají Radegast dvanáctku v akci (smích). A mám v ní uložené všechny věrnostní a klubové karty, které využívám.
Nejlepší je dojít si do obyčejné hospody na dobrou dršťkovou se slanou houskou a dát si k ní v 10 dopoledne dvě piva.
Zdroj: Kupi