Upravte si vlasy k dokonalosti za pár korun: Levné vychytávky pro krásné vlasy, které musíte mít doma

Kadeřnické nástroje pro úpravu vlasů a fousů – nůžky, hřebeny, břitvy a holicí strojky FabrikaSimf / Shutterstock.com

Na internetu se to jen hemží tipy a triky pro krásné vlasy, většina z nich však spoléhá na velmi drahé přístroje a prostředky. Pojďme se na to podívat obráceně. Jaké jsou ty nejlepší levné vychytávky, díky kterým budete mít vlasy jako ze salonu?

Přečtěte si také

Vyhoďte plastovou lahev a pořiďte si nerezovou! Má více výhod, než si možná myslíte

Ze všech stran se na nás hrnou reklamy na vlasové pomůcky a nástroje, které se předhání v tom, které z nich jsou nejlepší. Při pohledu na jejich cenu se nám ale může pořádně zatočit hlava. Co když vám povíme, že pro vytvoření perfektního účesu nepotřebujete víc jak pár stovek?

Horkovzdušný kartáč

Spoustu času i úsilí vám může ušetřit horkovzdušný kartáč, který funguje zároveň jako fén i styler. Během fénování tak můžete vlasy i natočit nebo jim vytvořit požadovaný objem. Oceníte i jeho cenu – skvělý horkovzdušný kartáč koupíte už i za tisícovku.

Tip: Vždy, když budete používat přístroj, který pracuje s teplem, použijte sprej s tepelnou ochranou. Vaše vlasy vám za to poděkují – a to hlavně v případě, pokud si je kulmujete nebo žehlíte každý den.

Žena si s úsměvem natáčí vlasy pomocí horkovzdušného kartáče. Zigres / Shutterstock.com

Natáčky se suchým zipem

Jednou z nejlevnějších vychytávek na vlasy jsou obyčejné vlasové natáčky se suchým zipem, díky kterým si vytvoříte dokonalou ofinu nebo třeba objem pro celý svůj účes. Natáčky si stačí namotat na suché vlasy směrem nahoru od obličeje a zachytit sponkou. Nezapomeňte vše zafixovat lakem na vlasy.

Trojkulma

Speciální kulma, kvůli třem válečkům zvaná trojkulma, je jako stvořená pro vytváření plážových vln. Výsledné vlny jsou díky velkým válečkům na kulmě volnější, navíc budete mít díky velikosti za chvíli hotovo. Při natáčení vlasů se doporučuje začít jemně u kořínků vlasů a při stahování ke konečkům postupně vyvíjet vyšší tlak.

Texturizační efilační nůžky

Pokud si občas doma sami ustřihnete ofinu, pořiďte si texturizační efilační nůžky, se kterými vám to půjde více od ruky. Jejich vroubkovaný okraj zajistí, že zastřižené vlasy budou vypadat dobře a případné nedokonalosti se snadno skryjí. Ale pozor: Ofinu si nikdy nestříhejte tak krátce jako to dělá váš kadeřník, raději si nechte větší rezervu na případné úpravy.

Bílo-zlatý horkovzdušný kartáč na vlasy Rowenta

Hedvábná čepice na spaní

Hedvábné čepice většinou používají ženy s afro a strukturovanými vlasy, a mají pro to dobrý důvod. Hedvábí totiž pomáhá udržovat lesk vlasů a snižuje riziko jejich zamotání a krepatění, takže jsou hedvábné čepice ideální na noc, kdy nad svými vlasy nemáte kontrolu. Ráno nebudete muset s vlasy dělat nic než je krátce rozčesat.

Zdroje: Kupi, The Guardian, Refresher