Halloweenský make-up à la Joker, který zvládnou i začátečníci

Muž v kostýmu Jokera s odpovídajícím make-upem Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock.com

Za pár dní je tu nejstrašidelnější den v roce, během kterého se ulice a večírky zaplní kreativními maskami. Pokud se chystáte na nějakou akci a ještě nevíte, co si na obličeji vytvoříte, zkuste populárního Jokera. Tenhle make-up je snadný, rychlý a dá se snadno obměnit.

Přečtěte si také

Jedlé kaštany: Obsahují stejně vitamínu C jako citrón. Většina lidí je ale neumí správně připravit

Halloweenskému líčení bude letos vládnout Joker

Halloween je u nás čím dál tím víc populárnější a jásají hlavně ti, kteří se vyžívají v make-upu. Poslední říjnový den je totiž speciální v tom, že ať už si na obličeji vytvoříte cokoliv sebebláznivějšího, nikdo na vás nebude koukat, jako že jste se zbláznili. Kreativní a extravagantní masky totiž k Halloweenu patří.

Na začátku října do kin vstoupil druhý díl Jokera, který je pro letošní rok velkou inspirací. Jokerova maska je strašidelná, mohou si ji nechat vytvořit děti, ale i ženy, které chtějí být na tento den spíše atraktivní. Je univerzální a zvládnou ji hravě i ti, kteří nejsou v líčení příliš zběhlí, stejně jako všichni, kteří se chtějí vyřádit.

Pokud chcete o letošním podzimu jít se strašidelnými trendy, zapomeňte na smrtky, ďábly, klauny, mrtvé nevěsty nebo jiné hororové postavy a zvolte Jokera. Pokud půjdete v páru, můžete zkusit i jeho polovičku Harley Quinn.

Snadný návod na make-up Jokera

Na vytvoření této masky nebudete potřebovat žádné speciální potřeby, tedy alespoň na tu základní. Stačí vám barvy na obličej, červená rtěnka, případně barevné oční stíny. Pokud vám z toho něco chybí, například bílá barva, můžete zkusit improvizovat a využít věci, které máte doma (skvěle funguje například latex na kůži ve spojení s moukou), záleží na vaší kreativitě.

  1. Začneme přípravou pleti, která musí být perfektně odlíčená a suchá. Před líčením doporučujeme provést peeling, aby vše na kůži hezky drželo a vypadalo pěkně.
  2. Bílou barvu, která pokryje celý obličej, můžete nanášet rovnou, případně zvolte jako podkladovou bázi světlý make-up. Nezapomeňte zakrýt i obočí.
  3. Následně použijte červenou barvu nebo rtěnku a štětečkem si namalujte nos, rty, které schválně přetáhněte do stran, a obočí.
  4. Modrou barvou následně domalujte oči (trojúhelníky pod a nad očima).
  5. Pokud spěcháte, máte hotovo. A jestli máte více času, nasprejujte si vlasy na zeleno a stáhněte je dozadu stejně, jako to nosí Joker.
Paletka se 6 odstíny barev – bílá, černá, šedá, žlutá, modrá a červená NYX

Jak strašidelný look ozvláštnit

  • Můžete si koupit i násadu na zuby, která bude vytvářet kovový anebo zlatý efekt.
  • Namalujte si na obličej jizvy.
  • Můžete přidat i červené (rádoby krvavé) skvrny.
  • Buďte kreativní a nalepte si na obličej kamínky, třpytky nebo perly.
  • Místo trojúhelníků okolo očí je můžete silně orámovat černou tužkou nebo stíny.
  • Dejte si záležet. Na tomto looku bude vše vidět a čím preciznější budete, tím lépe to bude vypadat. Tak pozor, ať si místo hezké masky nevytvoříte nepovedený, rádoby špinavý převlek.
  • Výhodou je, že se tento make-up dá přizpůsobit ženám, ale i mužům.

Zdroje: TikTok, Kupi