Inovace pro moderní domácnost: Veletrh FAST DAY 2024 představil nové trendy

FAST ČR

Výstaviště PVA EXPO PRAHA se koncem září stalo epicentrem technologických pokroků, když hostilo více než stovku značek ze světa spotřební elektroniky. S rostoucí poptávkou po chytrých a ekologických řešeních se v Česku objevila řada převratných novinek, které zjednoduší každodenní život doma i na zahradě.

Přečtěte si také

Kolik dnes stojí umělá prsa? Zvednou vám sebevědomí, ale pomáhají vyřešit i zdravotní problémy

Tradiční veletrh FAST DAY se letos uskutečnil 26. září v Praze a nabídl ohromující přehlídku inovací, zaměřenou především na velké domácí spotřebiče. Prozkoumali jsme ty nejzajímavější značky a výrobky, které podle odborníků z oboru slibují stát se hitem letošní vánoční sezóny.

Chytré spotřebiče a moderní technologie

Mezi hlavní hvězdy veletrhu patřila značka SENCOR. Z novinek tohoto výrobce nás zaujalo automatické espresso SES 9350CH, které přináší kávu kavárenské kvality přímo do vaší kuchyně. Dalším hitem je robotický vysavač SENCOR AQUINO+ SRV 9790BK, který nejen samostatně vysává a mopuje, ale i sám se vyprázdní a vyčistí.

SENCOR je lídrem na trhu meteostanic, a proto nemohla uniknout naší pozornosti novinka, profesionální meteorologická stanice SWS 16600 WiFi SH. Tato stanice vyniká podporou globálních meteorologických platforem, jako jsou Weather Underground a Weathercloud, a navíc umožňuje sdílet údaje z místní meteorologické stanice s těmito veřejnými platformami. Pro plné využití všech funkcí spolupracuje s aplikací Sencor HOME, kterou můžete ovládat všechny spotřebiče na dálku pomocí mobilního telefonu.

SENCOR se také zaměřil na osobní péči s chytrým sonickým zubním kartáčkem SOC 5010BL. Zaujal nás také vysokorychlostní fén na vlasy Artemiss, který má otvor umístěný uvnitř těla fénu a magnetické nástavce. Nejen vzhledem, ale i funkcemi je srovnatelný s konkurenčním Dysonem. Na veletrhu byl představen rýžovar SENCOR Low Carb SRM 2000WH, který umí připravit řadu rýžových specialit a díky programu Low Carb sníží obsah sacharidů v pokrmu až o 40 %.

Společnost Philco představila novou pračku PLDI 1510 A KING, proslulou svou energetickou úsporností a tichým provozem. Navíc uvedla na trh i sušičku s inovativní kondenzační technologií, která se pyšní energetickou třídou A. Co nás nejvíce zaujalo, byla horkovzdušná fritéza Philco PHAO1015 s plnohodnotnou funkcí páry, která kombinuje režimy vaření pro dokonalý výsledek.

Philco

Novinky pro každodenní komfort

Nechyběly ani drobné spotřebiče pro snadnější každodenní úkoly. Catler uvedl na trh kolekci elektrických konvic, včetně modelu Victoria BM-501, známého svým elegantním designem a rychlým ohřevem vody. Pro milovníky nápojů představil na veletrhu Sodastream nový výrobník perlivé vody Enso, navržený japonským designérem Naoto Fukasawou.

Sage představil nový revoluční pákový kávovar The Oracle Jet, který automatizuje všechny klíčové funkce. Na pětipalcovém displeji s tmavým režimem si snadno vyberete z deseti kávových receptů a přístroj vás provede jejich přípravou. Funkce Barista Guidance nabízí zpětnou vazbu pro dosažení dokonalých výsledků a Auto Queue zajišťuje plynulý chod při přípravě více káv najednou.

FAST ČR

Mezi dalšími značkami veletrhu byla společnost LG, která zaujala svou inovativní americkou chladničkou GMV960NNME. Tato chladnička je vybavena technologií InstaView™, stylovými LED panely MoodUP™ a integrovanými Bluetooth reproduktory. Lednice mění barvy dveří a přehrává hudbu.

Samsung na veletrhu představil nový přírůstek do své řady ručních vysavačů: Bespoke Jet Plus complete. Tento tyčový vysavač se pyšní vylepšenou vysýpací stanicí All-in-One, která zároveň slouží jako nabíjecí základna. Díky technologii Air Pulse se prachový koš důkladně vyprázdní, zatímco precizní úklid zajišťuje špičkový motor HexaJet s výkonem až 210 W.

Pokrok v zahradní technice

V oblasti zahradní techniky se blýskl český výrobce Fieldmann se svou horizontální štípačkou na dříví FZLS 1004H-E, která výrazně usnadní přípravu dřeva na topnou sezónu.

Stánek Retlux rozjasnil oči všem, kteří mají slabost pro světla a vánoční výzdobu. V duchu Vánoc jej ozdobilo množství LED světýlek a okouzlujících vánočních dekorací, které přilákaly pozornost návštěvníků.

 „Každoročně se snažíme, aby FAST DAY přinesl to nejzajímavější z oblasti inovací a technologií pro každodenní život. Letos jsme byli nadšeni rekordním počtem vystavovatelů a hostů, kteří nám pomohli potvrdit význam této akce na evropské scéně,“ uvedl pro Kupi Marek Bolega, marketingový ředitel společnosti FAST ČR, a dodává: „Letošní setkání nad novinkami a bestsellery našich vlastních nebo exkluzivně námi zastupovaných značek, ale i nad prezentacemi mnoha dalších předních hráčů pro nás bylo rekordní z hlediska počtu vystavovaných značek i množství návštěvníků.“

FAST DAY 2024 opět potvrdil, že inovace směřují ke zvýšení komfortu v našich domovech a zahradách. Široká škála technologických novinek je ideální příležitostí pro spotřebitele hledající praktická a moderní řešení pro každodenní výzvy. Aktuální trendy jasně ukazují na rostoucí popularitu chytrých a ekologicky šetrných produktů, které se stávají nepostradatelnou součástí moderního životního stylu.

Zdroj: Kupi, FAST ČR