Dýňové farmy, na které stojí za to vyrazit. Kde a za kolik si užít podzimní zábavu?

Dýně na hromadě Albert Pego / Shutterstock.com

Podzim je tu a s ním i čas dýní! Vydejte se na samosběr těchto oranžových krasavic a užijte si zábavu pro celou rodinu. Poradíme vám, kam vyrazit a kolik za nevšední zážitky zaplatíte.

Přečtěte si také

3 zapomenuté omáčky našich babiček: Chutnají skvěle s hovězím a hotové jsou do 30 minut

Dýňobraní je fenomén, který si v posledních letech získává stále větší popularitu. Není divu – jde o jedinečnou příležitost, jak si užít podzimní atmosféru, strávit čas s rodinou a přáteli a zároveň si domů odnést krásnou dýni, ať už na vyřezávání nebo na přípravu lahodných pokrmů.

Na dýňobraní se můžete těšit na bohatý program, který zabaví děti i dospělé. Kromě samotného sběru dýní si často můžete vyzkoušet jejich vyřezávání, ochutnat dýňové speciality, projít se kukuřičným bludištěm nebo obdivovat šikovnost řezbářů při tvorbě dýňových skulptur. Děti ocení pohádkové postavy, tvořivé dílny a hry, zatímco dospělí si mohou užít řemeslné trhy nebo posezení u svařeného vína.

Dýňobraní je zkrátka svátek podzimu, který byste si neměli nechat ujít. Ať už se vydáte na některou z vyhlášených farem, nebo zavítáte na menší akci ve vašem okolí, odvezete si domů nejen dýni, ale i spoustu krásných zážitků a vzpomínek. Tak neváhejte a vyrazte vstříc podzimním dobrodružstvím!

Svět dýní Drnholec Svět dýní Drnholec

Svět dýní Drnholec

Pokud hledáte místo, kde si naplno užijete podzimní atmosféru, Svět dýní Drnholec je tím pravým cílem! Tento kouzelný svět je plný zábavy pro návštěvníky všech věkových kategorií. Tisíce dýní zdobí prostor, čímž vytváří neopakovatelnou a magickou atmosféru.

  • Kdy můžete tuto událost navštívit? Akce probíhá od 20. září do 3. listopadu, přičemž areál je otevřen každý den od 10:00 do 18:00.
  • Vstupné: děti od 3 do 7 let 140 korun, dospělí 160 Kč

A co vás zde čeká?

Celý prostor je stylizován do podzimního a halloweenského hávu, což nabízí nespočet příležitostí pro skvělé fotografie. Samozřejmostí jsou i klidná místa k odpočinku, kde si s šálkem Pumpkin spice latté můžete vychutnat tu pravou podzimní atmosféru.

Najdete zde dýňový domeček, pyramidy z dýní, fotokoutek plný dýní a mnoho dalšího. Stylový dýňový fotokoutek je ideálním místem pro pořízení perfektní rodinné fotografie, kde se může vyfotit doslova celá rodina.

Dýňový ráj na Statku u Pipků

Statek u Pipků v Nové Vsi u Leštině se každý podzim proměňuje v dýňové království. Kromě impozantních dýňových pyramid, ze kterých si můžete vybrat tu nejkrásnější dýni, zde najdete i mnoho zábavy pro děti. Dřevěné a slámové atrakce nadchnou každého malého návštěvníka.

  • Kdy: Dýňový svět je otevřen od středy do neděle
  • Vstupné: 120 Kč pro dospělé a 100 Kč pro děti

Nezapomeňte se předem zaregistrovat na webových stránkách statku.

Rodiče a syn pózují s vydlabanými dýněmi Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com

Dýňové hody na farmě Bykoš

Dýňová farma Bykoš nabízí široký výběr dýní – od oblíbené hokkaidó po lahodnou muškátovou. Každý víkend zde probíhají dýňové hostiny s ochutnávkou koláčů, polévek a dalších pochoutek. Děti ocení kukuřičné bludiště a mini zoo.

  • Kdy: Farma je otevřena o víkendech od 10 do 17 hodin, a to pouze do konce října
  • Ceny: Dle aktuální nabídky

Nenechte si ujít tuto jedinečnou podzimní akci!

Od jahod k dýním na Farmě Hanč

Farma Hanč ve Vraňanech proslula samosběrem jahod, ale na podzim stojí za to ji navštívit kvůli dýním. Vybrat si můžete jedlé i okrasné druhy, perfektní na halloweenské vyřezávání. A když vám při vybírání vyhládne, farmářské bistro s dýňovými specialitami je připraveno uspokojit vaše chuťové pohárky.

  • Kdy: Dle sezónní nabídky, sledujte web farmy
  • Ceny: Dle aktuální nabídky
Malá holčička sedí na korbě plné dýní a jednu drží v ruce Natalia Deriabina / Shutterstock.com

Samoobslužný prodej dýní na Farmě Brož

Farma Brož v Radňově u Květinova nabízí originální koncept samoobslužného prodeje dýní. Stačí si vybrat dýni, zvážit ji a vhodit peníze do pokladničky.

  • Ceny: Halloweenské a hokkaidó dýně za 10 Kč/kg, špagetové a máslové za 20 Kč/kg
  • Kdy: Každý den jsou dýně doplňovány o čerstvou úrodu

Zdroj: Kupi, webové stránky farem