Praktické svítidlo s čidlem, které ocení nejen domácnost s dětmi

Ruka zapíná LED pásek ERIK Miheyeu / Shutterstock.com

Zapomíná vaše rodina neustále zhasínat světlo v kuchyni nebo koupelně a vy za nimi musíte neustále utíkat a vše zhasínat? Pak by se vám mohlo hodit praktické svítidlo s čidlem, které se samo rozsvěcuje i zhasíná.

Přečtěte si také

Křupavé bedly plněné masem a sýrem. Voňavá večeře, co nadchne i ty, kteří běžně houby nevyhledávají

Kdyby se světla sama zhasínala, to by bylo skvělé, nemyslíte? Nejspíš by to ocenily rodiny s dětmi i zapomnětlivci. Taková světla naštěstí existují a mají mnohem víc využití. Máte někde v domácnosti málo světla a potřebovali byste tam světlo, jenže nemáte poblíž žádnou zásuvku? I v tomto případě se vám bude praktické LED svítidlo s čidlem hodit. Posvítí vám kdykoliv, kdy to budete potřebovat.

Muž instaluje GagliardiPhotography / Shutterstock.com

Svítidlo s čidlem za necelých 200 Kč

Jakmile se ke světlu přiblížíte, rozsvítí se, a jakmile se vzdálíte, po chvíli se samo zhasne. Je ideální nejen do tmavých koutů domácnosti, ale klidně i do kuchyně, na toaletu nebo třeba do šatní skříně, na kterou při otevření sešle dostatek světla. Klidně si ho ale můžete vzít i na chatu, kde nemáte elektřinu.

Největší výhoda tohoto svítidla totiž spočívá v tom, že se nezapojuje do elektrické zásuvky, ale nabíjí se pomocí USB kabelu. Po nabití vydrží fungovat 3–4 hodiny. Díky tomu ho můžete využít opravdu kdekoliv. Praktické LED světlo Grundig prodává Action za pouhých 195 Kč. Pokud někde potřebujete světla víc, klidně můžete umístit třeba i dvě vedle sebe.

Svítidla s čidlem pohybu

Na trhu najdete spoustu svítidel s čidlem, a to včetně těch stropních. Mrkněte i na další, která by se vám mohla líbit. Tyto patří mezi ty nejprodávanější:

  1. LED svítidlo s čidlem Grundig (prodává Action za 195 Kč)
  2. Svítidlo Yeelight Motion Sensor Closet Light A20 (prodává Datart za 399 Kč)
  3. LED svítidlo ZONDO ST18W s pohybovým čidlem (prodává T-Led za 550 Kč)
  4. Solight LED bezdotykové svítidlo (prodává Alza za 439 Kč)
  5. LIVARNO home stropní LED svítidlo s pohybovým senzorem (prodává Lidl za 599 Kč)
  6. LED pásek MITTLED (prodává IKEA za 449 Kč)
Kuchyně s dřezem a led páskem Lucie.K / Shutterstock.com

IKEA prodává svítidlo pro chytrou domácnost

V obchodních domech IKEA koupíte podobné LED svítidlo ve formě pásku, které je určeno pro kuchyňskou linku, využít ho můžete ale i jinde. Je přizpůsobeno pro chytrou domácnost (IKEA Home smart). Stojí 449 Kč, ale je třeba k němu dokoupit i další příslušenství, jako je například trafo pro bezdrátové ovládání (599 Kč) nebo spojovací kabel (99 Kč). Toto svítidlo má velkou výhodu v tom, že jej lze podle potřeby stmívat, anebo nastavit na nejvyšší jas.

Skvěle fungují i stropní svítidla

Na chodbu nebo třeba do předsíně se může hodit stropní svítidlo, které vám ušetří čas i námahu v místech, kam často chodíte a musíte neustále sahat po vypínači. Například v Lidlu pořídíte kulaté stropní svítidlo značky Livarno za 599,90 Kč, na kterém si můžete nastavit dobu svícení ze šesti režimů a stejně tak si lze nastavit i citlivost svícení. Tato svítidla lze umístit i na stěnu, třeba na dům, abyste večer vždy spolehlivě našli cestu až ke dveřím.

Zdroj: Kupi, weby prodejců