Oblíbený Parkside už dávno není jen nářadí. V sortimentu si vyberete, i když nejste domácí kutil

Kráječ na pizzu Parkside Lidl

Už dávno neplatí, že do supermarketu se chodí jen pro potraviny. Svědčí o tom například i úspěch značky Parkside, která je známá pro svou nabídku nářadí a aku přístrojů. Postupně svůj sortiment rozšiřuje a vyberou si nejen kutilové.

Přečtěte si také

Do Česka míří německý řetězec Woolworth. Konkurence pro Pepco, Action i Kik

Co je Parkside?

Když se řekne Parkside, většině kutilů se vybaví cenově dostupné nářadí s odpovídající kvalitou. Produkty této značky dlouhodobě nabízel výhradně řetězec Lidl, nyní jsou ovšem k dostání i v Kauflandu.

Zpočátku se značka zaměřovala pouze na elektrické a ruční nářadí, později svůj sortiment rozšířila o zahradní techniku. V současné době už toho ale nabízí mnohem víc a sortiment se dá zakoupit jak na e-shopu, tak v kamenných prodejnách Lidl.

Jaké produkty Parkside jsou mezi zákazníky nejoblíbenější?

U zákazníků je Parkside často sázkou na jistotu a podle tiskové mluvčí Lidlu Elišky Froschové Stehlíkové je mezi nimi oblíbená série X 20 V Team, která se zaměřuje především na aku stroje.

„Dlouhodobě platí, že naši zákazníci si Parkside a Parkside Performance nejvíce spojují se sérií X 20 V Team. V rámci této série nabízíme obrovskou šíři aku přístrojů od vrtačky přes aku rádio až po robotické sekačky. Mimochodem právě robotické sekačky jsou asi největším hitem letošní zahradní sezóny,“ uvedla pro Kupi Froschová Stehlíková.

Znak Kauflandu a Lidlu Ajdin Kamber / Shutterstock.com

Co může Parkside nabídnout mimo nářadí?

Ačkoli byl Parkside dlouho spojován především s nářadím, nabízí teď mnohem více a ze sortimentu si vyberou i ti, kteří kutilství tolik nefandí. Nápadné to je už jen při pohledu na e-shop Lidlu, kde jsou u značky Parkside kategorie jako Móda, Dětský svět či Bydlení.

Tisková mluvčí Lidlu Eliška Froschová Stehlíková pro Kupi uvedla: „Pod privátní značkou Parkside nabízíme široký výběr zboží od nářadí a další pomocníky pro kutily až po doplňky do domácnosti. Nově nabízíme i módní Parkside kolekci a příjemně nás překvapilo, jaký je o zboží zájem.

Jaké zajímavé produkty Parkside nabízí?

  • Otvírák na lahve ve vzhledu kladiva či šroubováku – v akci 59,90 Kč (běžná cena 99,90 Kč)
  • Kráječ pizzy ve vzhledu kotoučové pily – v akci 59,90 Kč (běžná cena 99,90 Kč)
  • Powerbanka 20 000 mAh – 449,90 Kč
  • Termolahev / cestovní hrnek – 169,90 Kč
  • Náramkové hodinky – 249,90 Kč
  • Deštník – 199,90 Kč
Kráječ pizzy ve vzhledu kotoučové pily krájí pizzu Lidl

Bude se v budoucnu sortiment Parkside dále rozrůstat?

Nabídka značky Parkside je závislá na tom, jak se mění poptávka zákazníků. V budoucnu by se měl dále rozrůstat a Froschová Stehlíková pro Kupi potvrdila, že zákazníky o připravovaných novinkách bude Lidl včas informovat: „Sortiment se postupně mění a je závislý na proměnách poptávky našich zákazníků a na inovacích. O připravovaných novinkách budeme zákazníky rádi a včas informovat.

Zdroj: Kupi, Lidl