H&M otevírá drogerie: Koupíte v nich známé značky jako MAC, elf nebo Kylie Cosmetics

Prodejna kosmetiky HM Beauty v nákupním centru H&M

Prodejny H&M se brzy rozšíří o samostatné drogerie nabízející kosmetiku H&M i luxusních značek. Koncept si společnost zatím vyzkoušela v Norsku, nová pobočka přibude v dalším městě. Na co se mohou zákazníci těšit?

Přečtěte si také

Kouzlíme s alkoholem: „Nalijte“ ho do bot, na trávník nebo k ručníkům a budou se dít divy

Oblíbený obchod s oblečením a doplňky H&M už má ve své nabídce poměrně dlouho doplňky do domácnosti, které lze najít pod označením H&M HOME. V nabídce má také vlastní kosmetiku, nyní ale přichází s úplně novým konceptem. Ke svým obchodům plánuje přidat drogerie, které budou mít v nabídce i zboží prémiových značek. Drogerie ponesou název H&M Beauty.

První prodejna v Oslu sklidila úspěch, teď se rozšíří po světě

Společnost H&M si koncept drogerií (H&M Beauty) nejdříve vyzkoušela v norském Oslu, kde sklidila úspěch. Letos na podzim se zákazníci dočkají další prodejny ve Stockholmu. Drogerie má být brzy také online, aby bylo nakupování pro zákazníky co nejjednodušší.

Logo H&M na budově beeboys / Shutterstock.com

Cílem H&M je zákazníkovi poskytnout kompletní nákupní zážitek. Může si tedy koupit nejen oblečení, ale i kosmetiku a věci do domácnosti. Zkrátka velkou část toho, co zákazník možná potřebuje, může rovnou nakoupit v jedné prodejně.

„Jsme nadšeni, že můžeme představit naši novou pobočku krásy - vylepšený sortiment s prémiovými značkami, který dokonale doplňuje naši nabídku módy a poskytuje prostor pro sebevyjádření. Naším cílem je inspirovat každého zákazníka, ať už v obchodě, nebo online, aby odcházel s kompletní vizáží, perfektně propojující módu a krásu,“ uvedlo H&M ve svém vyjádření.

V Česku má H&M podobný koncept

Zeptali jsme se tiskové mluvčí H&M pro Českou republiku, jak to bude u nás: „V současnosti na českém trhu tento nový samostatný Beauty koncept neplánujeme spustit. Nicméně kosmetické produkty jako takové, jsou například k dispozici na naší vlajkové prodejně v NG Myslbek,“ řekla pro redakci Kupi Vendula Mikulková. Jedná se o prodejnu H&M Home, která se nachází v pražském obchodním centru Myslbek. Zákazníci si tam mohou pořídit designové doplňky do domácnosti, jako jsou svíčky, ubrusy, polštářky, plakáty, ale i lampičky a kuchyňské nádobí.

Prodejna H&M Home Bestsiness / Shutterstock.com

Podobné Beauty prodejny v Česku

Ačkoliv H&M zatím nepotvrdilo, v jakých zemích se Beauty prodejny objeví, prozradila, že se nakonec budou nacházet po celém světě. S největší pravděpodobností se jich v budoucnu přece jen dočkáme. H&M Beauty Store bude velmi podobný prodejnám a parfumeriím, které už v Česku jsou dlouhá léta a mají podobnou nabídku.

Jedná se například o tyto prodejny:

  1. Sephora
  2. Douglas
  3. Marionnaud
  4. MAC
  5. Notino

Co budou mít drogerie H&M v nabídce

H&M plánuje ve svých prodejnách prodávat vlastní kosmetiku H&M Beauty, novou kolekci vůní a také více než 80 světových a skandinávských kosmetických značek, mezi nimiž nebudou chybět ani kosmetické značky slavných osobností, jako je například Kylie Cosmetics, jejíž majitelkou je miliardářka Kylie Jenner.

Mezi exluzivními značkami nebude chybět ani MAC, Origins, Dr. Jart+, erborian, Anastasia Beverly Hills, elf a mnoho dalších. Zákazník tak bude mít na výběr jak mezi levnější kosmetikou, tak i luxusními značkami.

Zdroj: Retail News, Global Cosmetics News, H&M