Hrozny s příchutí cukrové vaty jsou hitem internetu. Víme, kde je koupíte a zda za to stojí

Hroznové víno, detail obalu Kupi.cz

Nejdiskutovanější (ne)zdravou svačinkou je aktuálně speciální odrůda hroznového vína, které chutí věrohodně připomíná cukrovou vatu. Je dobré, kolik stojí a kde ho koupíte? Všechny důležité informace vám přinášíme v článku.

Přečtěte si také

Z jednoho hrnce: Nejlepší dýňová polévka, jakou jste kdy jedli

Netradiční pochoutka dorazila i k nám

Na trhu se objevila nevšední pochoutka, nad kterou mnozí kroutí hlavou, jiní zvědavě kupují a ochutnávají. Jedná se o hroznové víno, jež má chutnat po cukrové vatě. Ať už to zní jakkoliv a vzbuzuje to ve vás jakékoliv emoce, na mnoha místech v Česku je ovoce beznadějně vyprodané.

Nabízí ho například obchodní řetězec Albert nebo Kaufland a nově i internetový obchod Rohlík. Tam ho koupíte za cenu 44,90 Kč (250g balení) a Albert ho prodává za cenu 59,90 Kč (300g balení). Když budete mít štěstí, můžete narazit i na slevu (v akci za 39,90 Kč).

I přesto, že na českém trhu je toto sladké víno novinkou, ve světě si na něm lidé pochutnávají o něco déle.

TikTokový trend číslo jedna

Na sociální síti TikTok přibývá videí, v nichž lidé víno ochutnávají a hodnotí. Ve většině případů je reakce podobná – zvědavost, nevěřícnost a po pozření šokující odhalení chuti. Autoři videí potvrzují, že víno opravdu chutná jako cukrová vata.

Z úst těch, kteří víno ochutnávají, často zaznívají pochybnosti o původu, složení a vyvstává řečnická otázka: „Jak je to možné?”

Hroznové víno Cotton Candy v supermarketu Kateřina Čížková

Co je hroznové víno Cotton Candy zač

Výrobcem této pochoutky je společnost Grapery z Kalifornie, která tuto speciální odrůdu vyšlechtila z vína Concord a Vitis venifera, což jsou jedny z nejproslulejších odrůd vinné révy v USA. Výsledkem jejich zpracování jsou velké, oválné a tvrdé bobule extrémně sladké chuti. Není divu, že je tak sladké, protože tyto odrůdy se používají i k výrobě marmelád a hroznových šťáv.

Víno je dostupné s peckami i bez, přičemž druhá varianta je samozřejmě oblíbenější a prodávanější. Uvnitř najdete minimální množství kyselin, což způsobuje zmíněnou extrémní sladkost. Spojení karamelového a vanilkového aroma evokuje jemnou sladkou chuť cukrové vaty.

Zdravá dobrota nebo chemická škodlivost?

Ač se to může zdát nemožné, nejedná se o žádné špatné složení, ve kterém by byly zastoupeny umělá aromata, éčka či jiné chemické přísady. Nemusíte se tedy bát a ovoce si klidně dopřejte na svačinku, bez obav jej dejte i dětem. Pravdou je, že obsahuje lehce vyšší procento přirozeně se vyskytujících cukrů, ale to ničemu nevadí. Pokud víno zařadíte do jídelníčku a přidáte k němu i zdravé tuky a bílkoviny, můžete se těšit z naprosto vyvážené a zdravé svačinky. Jako u všeho, i zde platí, že by se mělo konzumovat s mírou, tak na to nezapomínejte.

Mini cheesecakes s ovocem
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Mini cheesecakes s ovocem

Mini cheesecakes s ovocem jsou skvělou alternativou této klasiky. Příště tedy místo velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně a dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat.

Mini cheesecakes s ovocem

Hodnocení redakce

Neodolali jsme a hroznové víno jsme také ochutnali. Ze začátku jsme byli lehce skeptičtí, ale po ochutnání došlo k překvapivému zjištění. Chuť je vážně sladká a připomíná cukrovou vatu, hlavně na začátku, při prvním kousnutí. Balení jsme si určitě nekoupili naposledy. Pokud ho budete chtít ochutnat, obrňte se trpělivostí, v současné době je na většině míst vyprodané.

Zdroj: TikTok, Kaufland, Foodie