Ostružinová pěna s bílou čokoládou: Lehký nepečený dezert

Skleničky naplněné ostružinovou pěnou a ozdobené šlehačkou s ostružinovým plodem nahoře. Kupi

Ostružinová pěna s bílou čokoládou je lehký a osvěžující dezert, který potěší vaše chuťové buňky i oči. Tento nepečený zázrak je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak pro dny, kdy toužíte po něčem výjimečném a trendy. Připravte si jemnou pěnu z čerstvých ostružin, nasládlé bílé čokolády a smetany, kterou ozdobíte šlehačkou, ostružinami a citronovou kůrou. Během 45 minut vytvoříte dezert, který potěší nejen vás, ale i vaše hosty.

Přečtěte si také

Milovaní mazlíčci vám likvidují domácnost? 12 rad, které tomu učiní přítrž

Ostružiny jezte po hrstech

Ostružiny jsou bohatým zdrojem antioxidantů, především bioflavonoidů, které jim propůjčují syté barvy a chrání proti volným radikálům. Obsahují třikrát více antioxidantů než maliny, což z nich činí účinné bojovníky proti stárnutí buněk a prevenci civilizačních chorob. Jsou bohaté na vitamíny, jako například vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín K, vitamín E, betakaroten a kyselinu listovou.

  • Vitamín C podporuje imunitní systém a tvorbu kolagenu.
  • Vitamíny B zajišťují správné fungování metabolismu a nervové soustavy.
  • Vitamín K je důležitý pro srážlivost krve a zdraví kostí.
  • Vitamín E a betakaroten chrání buňky před volnými radikály.
  • Kyselina listová je klíčová pro tvorbu DNA a prevenci vrozených vad.

Čerstvé ovoce ve skleničce

Ostružinová pěna potěší nejen vaše oči, ale hlavně pohladí chuťové pohárky. Ideální jak pro slavnostní okamžiky, tak i pro dny, kdy chcete něco výjimečného, lehkého a přitom trendy.

Recept na ostružinovou pěnu s bílou čokoládou

  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: 45 minut

Ingredience

  • 320 g čerstvých ostružin
  • 50 g krupicového cukru
  • ⅓ lžičky mleté vanilky
  • 80 g bílé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • 300 g smetany ke šlehání

Zdobení

  • našlehaná smetana
  • ostružiny
  • citronová kůra
  • čerstvá máta
Ostružinová pěna v mističce, ozdobená šlehačkou a ostružinami Kupi

Postup

  1. Ostružinové pyré: Na mírném ohni zahřívejte ostružiny s cukrem a vanilkou, dokud se nerozpadnou a nepustí šťávu.
  2. Směs přeceďte přes jemné sítko, abyste odstranili semínka a zůstala jen čistá ovocná šťáva.
  3. Pokud máte víc než 180 g tekutiny, zredukujte ji vařením.
  4. Čokoládový základ: Odložte 4 lžíce ostružinové šťávy stranou.
  5. Zbytek přiveďte k varu a přelijte jím kousky bílé čokolády. Nechte stát minutu a pak promíchejte do hladka.
  6. Želatina a smetana: Připravte želatinu dle návodu a vmíchejte ji do čokoládovo-ostružinového krému.
  7. Směs ochlaďte v lednici.
  8. Ušlehejte smetanu do husté pěny a jemně vmíchejte do vychlazené směsi.
  9. Pěnu rozdělte do skleniček, ozdobte zbylou ostružinovou šťávou a čerstvými ostružinami.
  10. Na závěr přidejte šlehačku, citronovou kůru a mátu dle chuti.
  11. Nechte v lednici tuhnout alespoň 2 hodiny před servírováním.

Dobrou chuť!

Zdroje: Kupi, Healthline, GoodFood, Medical News Today