Ostružinová pěna s bílou čokoládou: Lehký nepečený dezert

Skleničky naplněné ostružinovou pěnou a ozdobené šlehačkou s ostružinovým plodem nahoře. Kupi

Ostružinová pěna s bílou čokoládou je lehký a osvěžující dezert, který potěší vaše chuťové buňky i oči. Tento nepečený zázrak je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak pro dny, kdy toužíte po něčem výjimečném a trendy. Připravte si jemnou pěnu z čerstvých ostružin, nasládlé bílé čokolády a smetany, kterou ozdobíte šlehačkou, ostružinami a citronovou kůrou. Během 45 minut vytvoříte dezert, který potěší nejen vás, ale i vaše hosty.

Přečtěte si také

Energetické štítky změní svou podobu a pomohou ještě více s výběrem spotřebiče. Brzy je najdeme i u telefonů a tabletů

Ostružiny jezte po hrstech

Ostružiny jsou bohatým zdrojem antioxidantů, především bioflavonoidů, které jim propůjčují syté barvy a chrání proti volným radikálům. Obsahují třikrát více antioxidantů než maliny, což z nich činí účinné bojovníky proti stárnutí buněk a prevenci civilizačních chorob. Jsou bohaté na vitamíny, jako například vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín K, vitamín E, betakaroten a kyselinu listovou.

  • Vitamín C podporuje imunitní systém a tvorbu kolagenu.
  • Vitamíny B zajišťují správné fungování metabolismu a nervové soustavy.
  • Vitamín K je důležitý pro srážlivost krve a zdraví kostí.
  • Vitamín E a betakaroten chrání buňky před volnými radikály.
  • Kyselina listová je klíčová pro tvorbu DNA a prevenci vrozených vad.

Čerstvé ovoce ve skleničce

Ostružinová pěna potěší nejen vaše oči, ale hlavně pohladí chuťové pohárky. Ideální jak pro slavnostní okamžiky, tak i pro dny, kdy chcete něco výjimečného, lehkého a přitom trendy.

Recept na ostružinovou pěnu s bílou čokoládou

  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: 45 minut

Ingredience

  • 320 g čerstvých ostružin
  • 50 g krupicového cukru
  • ⅓ lžičky mleté vanilky
  • 80 g bílé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • 300 g smetany ke šlehání

Zdobení

  • našlehaná smetana
  • ostružiny
  • citronová kůra
  • čerstvá máta
Ostružinová pěna v mističce, ozdobená šlehačkou a ostružinami Kupi

Postup

  1. Ostružinové pyré: Na mírném ohni zahřívejte ostružiny s cukrem a vanilkou, dokud se nerozpadnou a nepustí šťávu.
  2. Směs přeceďte přes jemné sítko, abyste odstranili semínka a zůstala jen čistá ovocná šťáva.
  3. Pokud máte víc než 180 g tekutiny, zredukujte ji vařením.
  4. Čokoládový základ: Odložte 4 lžíce ostružinové šťávy stranou.
  5. Zbytek přiveďte k varu a přelijte jím kousky bílé čokolády. Nechte stát minutu a pak promíchejte do hladka.
  6. Želatina a smetana: Připravte želatinu dle návodu a vmíchejte ji do čokoládovo-ostružinového krému.
  7. Směs ochlaďte v lednici.
  8. Ušlehejte smetanu do husté pěny a jemně vmíchejte do vychlazené směsi.
  9. Pěnu rozdělte do skleniček, ozdobte zbylou ostružinovou šťávou a čerstvými ostružinami.
  10. Na závěr přidejte šlehačku, citronovou kůru a mátu dle chuti.
  11. Nechte v lednici tuhnout alespoň 2 hodiny před servírováním.

Dobrou chuť!

Zdroje: Kupi, Healthline, GoodFood, Medical News Today