Jak odemknout nákupní vozík bez mince? Pomohou věci, které najdete po kapsách

Žena tlačí nákupní vozík v supermarketu xiao yu / Shutterstock.com

Občas se stane, že potřebujete v supermarketu nakoupit víc věcí, a tak vyrazíte pro nákupní vozík. Abyste si jej u obchodu ale mohli půjčit, potřebujete minci. Jenže co když ji u sebe nemáte? Nákupní vozík odemknete i jinými způsoby. Které to jsou?

Přečtěte si také

Dřevěná podlaha stále jako nová? Když o ni budete správně pečovat, tak bude

I když třeba hotovost běžně vůbec nepoužíváte, pro půjčení nákupního vozíku byste ideálně měli mít nějakou tu minci. Samozřejmě existují i speciální kolečka určená do vozíků, ale co si počít, když u sebe nic z toho nemáte? Poradit si můžete i s pomocí běžných věcí, které možná najdete v tašce nebo po kapsách.

Zkuste starou věrnostní kartu

Pokud se vám v peněžence povaluje nepoužívaná věrnostní nebo třeba stará bankovní karta, můžete ji využít. Není na tom nic těžkého, ale počítejte s tím, že budete muset kartu zdeformovat. Aby totiž trik fungoval, je nutné kartu přeložit. Následně ji vložíte do místa určeného pro minci a vozík je odemknutý.

Poslouží i očko z plechovky

Povaluje se vám po autě otevřená plechovka? Pak ji můžete ještě využít. Očko z plechovky, kterou se nápoj otevírá, vám může ještě posloužit k odjištění vozíku. Očko jednoduše od plechovky oddělte a poté ho vložte do vozíku. Mechanický řetízek na vozíku by se měl bez potíží odjistit.

Klíč má u sebe každý

Klíč je jednou z mála věcí, kterou u sebe na nákupu až na výjimky má úplně každý. Jediné, co musíte zdolat, je sundání klíče z kroužku, na němž visí. Pak jej můžete s klidem vložit do vozíku, který by se měl hned odemknout. Doporučuje se klíč z košíku ihned po odemknutí vytáhnout, abyste ho v něm nešťastnou náhodou nezapomněli. To by pak bylo mnohem nepříjemnější, než nákup bez vozíku.

Minci do vozíku si můžete i koupit

Mince do vozíku se dá pořídit ve formě přívěsku na klíče, který budete mít neustále u sebe. Díky tomu si nemusíte lámat hlavu se sundáváním svého klíče z kovového kroužku, ale vždy jen sáhnete po svém přívěsku. A kde ho pořídíte? Za pár korun ho nabízí čínská online tržiště a e-shopy, jako je Aliexpress, eBay, Temu a v nabídce je má i Shein.

Nákupní vozíky v řadě Natalya Lys / Shutterstock.com

Proč se musí používat mince pro půjčení vozíku?

Pro spoustu lidí je odjišťování vozíku pomocí mince otravná záležitost. Ve skutečnosti se ale jedná o chytrý způsob, jak obchod zajišťuje bezpečnost především svým zákazníkům. Supermarkety tím zákazníky motivují k tomu, aby vozíky vždy vrátili zpět na určené místo a zajistili je. Díky tomu se nestane, že by vozíky zůstaly třeba uprostřed parkoviště. Pak už by totiž jen stačilo, aby vozík stál na cestě nebo zafoukal vítr, a nebezpečná situace by byla na světě.

Pořizovací cena nákupního vozíku je přibližně osm tisíc korun, obchodům tedy nezbývá nic jiného než doufat, že je zákazníci vždy poctivě vrátí. V opačném případě by se jednalo o trestný čin.

Zdroj: Kupi, BydlímeKvalitně