Vlasy jako ze salonu: Vyzkoušeli jsme o polovinu levnější variantu Dysonu Airwrap. Jak si vedla?

Ženské ruce drží kulmofén Alexandra Morosanu / Shutterstock.com

Dyson Airwrap se stal ikonou mezi vlasovými pomocníky, jeho cena ale mnohým vyrazí dech. Stojí tenhle luxusní multifunkční nástroj za investici, nebo je chytřejší zvolit levnější variantu? Vyzkoušeli jsme jednu z alternativ. Jak dopadla?

Přečtěte si také

Hwachae: Korejský melounový punč, který pobláznil sociální sítě

Ve světě spotřebičů si Dyson od svého založení v roce 1993 vybudoval silné jméno. Tato značka je známá především tím, že vyrábí spotřebiče, které neztrácí svůj výkon. Prvním produktem společnosti byl bezsáčkový vysavač, který si udrží svou sílu i po dlouhodobém používání.

Od té doby už ale utekla spousta let a Dyson se teď zaměřuje i na jiné technologie – třeba kulmofén. Tento inovativní přístroj má svým uživatelům ušetřit čas i místo tím, že zvládne zastat úkoly za několik jednotlivých spotřebičů.

Dyson Airwrap se spolu se všemi nástavci nachází v luxusním boxu umitc / Shutterstock.com

Multistyler Dyson Airwrap: Vyplatí se?

Téměř každý, kdo si Dyson Airwrap pořídí, ho vychvaluje až do nebes. Stačí se podívat na některé z internetových recenzí. Říká se, že ten, kdo s ním není spokojený, ho jen neumí správně používat. Jenže jaká je realita?

Jeho vysoká cena se dá pochopit. Přístroj totiž obsahuje několik nástavců, včetně dvou vysoušecích. Ty údajně fungují lépe než mnohé obyčejné fény. Ty další vlasy uhlazují, natáčí a zvýrazňují přirozené kudrlinky.

Celkem má 6 nástavců, z nichž jsou bezpochyby nejzajímavější nástavce na vlny, které využívají tzv. Coanda efekt – právě kvůli tomu Dyson Airwrap světu pořádně zamotal hlavu. Co se týče jeho správného používání, to může být zpočátku skutečně oříšek. Na internetu ale existuje spousta videí, kde je to detailně vysvětleno.

Ptáte se, jestli se investice do tohoto multistyleru vyplatí?

Produkty značky Dyson jsou známé jsou dlouhou výdrží, nemusíte se tedy bát, že by vám po pár letech přestal fungovat. Jak už jsme psali, Dyson Airwrap zastane práci rovnou několika spotřebičů, navíc je o něco šetrnější, jelikož vlasy upravuje za nižších teplot. Ve finále ale záleží hlavně na vás, jestli jste ochotní takovou cenu investovat a co od takového přístroje vlastně očekáváte. A proto se níže zaměříme i na levnější alternativy.

Dyson Airwrap nepochybně patří mezi nejlepší multistylery na trhu, a to nejen funkcemi, ale také díky svému luxusnímu designu a balení. Lze si zakoupit buď variantu pro kratší vlasy, nebo pro delší. Dyson si velmi zakládá na detailech, takže se pohodlně drží v ruce a celkově je uživatelsky přívětivý, uživatelky často říkají, že nemá konkurenci.

Co je Coanda efekt

Dyson Airwrap využívá tzv. Coanda efekt, který v tomto případě v praxi vypadá tak, že se vytváří rotující vítr kolem hlavic kulmofénu. Díky tomu se vlasy natočí těsně kolem hlavice bez vaší pomoci. A jelikož přístroji pomáhá proud vzduchu, vlasy se mohou natáčet i vlhké. Během natáčení se totiž vysuší, a to bez použití extrémního tepla.

Kulmofén Dmitri T / Shutterstock.com

Vydrží vlny vytvořené Dysonem Airwrap?

Jestli něco Dyson Airwrap opravdu umí, pak jsou to krásné a vzdušné vlny, které vypadají jako od profesionálního kadeřníka. Jenže někomu vlny vydrží celý den, někomu spíš ne. Jak tedy zjistit, jestli bude vyhovovat i vám? Pravděpodobně záleží na vašem typu vlasů a na tom, jak vám obvykle drží vlny vytvořené pomocí jiných kulmofénů. Pokud znáte někoho, kdo tento kulmofén má, můžete si ho zkusit vypůjčit a otestovat na svých vlasech.

Levnější alternativy

Zdá se vám Dyson Airwrap předražený, ale rádi byste si vyzkoušeli podobný kulmofén? Podívejte se na levnější alternativy.

  • Babyliss Air Wand (prodává Notino za 3 999 Kč)
  • Airstyler 6 v 1 Atopskins (prodává Amazon za 1 934 Kč)
  • Philips Series 8000 SenseIQ BHB887/00 (prodává Alza za 3 999 Kč)
  • Shark FlexStyle 5 v 1 (prodává Amazon za 5 100 Kč nebo Alza za 7 959 Kč)
  • Silk'n SilkyAir Flex (prodává Alza za 6 599 Kč)
  • Cecotec 3469 CermicCare AirGlam (prodává eBerry za 3 383 Kč)
  • Automatická loknovací kulma ETA Fenité (prodává Datart za 1 799 Kč)
  • Kulmofén Rowenta Premium Care (prodává Home & Cook za 1 219 Kč)
Shark FlexStyle 5 v 1 Kupi.cz

Shark Flexstyle 5 v 1

Populární multistyler Shark FlexStyle je považován za jednu z nejlepších alternativ Dysonu. Je přibližně o polovinu levnější než světoznámý Dyson Airwrap, přesto nabízí velkou část toho, co má jeho dražší kolega. Je dostupný v moderním designu a barvě šampaňského, disponuje pěti nástavci a ochranným obalem. Nechybí mu ani nástavec se známým Coanda efektem. Jeho cena se pohybuje od 5 100 Kč. Lze ho také zakoupit v levnější verzi se třemi nástavci, pokud zbylé nevyužijete.

Je lepší Shark FlexStyle, nebo Dyson Airwrap?

Když se na tyto dva multistylery zaměříme detailně, zjistíme, že mezi nimi jsou i další rozdíly než jen ten cenový. Dyson Airwrap má velmi dobře promyšlené maličkosti, takže vás ničím nepříjemně nezaskočí. Naopak multistyler Shark má několik drobností, které mohou uživateli při běžném používání vadit.

  • Shark FlexStyle obsahuje pět nástavců pro vysoušení a natočení vlasů včetně difuzéru a také pro zlepšení struktury kudrlin. Dyson Airwrap pak ve své výbavě nabízí ještě i oblíbený nástavec pro uhlazení polétavých vlasů.
  • Multistyler Shark má mírně nešťastně umístěná zapínací tlačítka, která se nachází ve spodní části styleru, tudíž se vám může o něco hůře ovládat. Dyson Airwrap je má umístěné uprostřed, takže tento problém nemá.
  • Shark je při používání oproti multistyleru Dyson hlasitější a také vytváří větší teplo.
  • Dyson Airwrap disponuje ionizátorem (snižuje statický náboj ve vlasech), kdežto multistyler Shark FlexStyle tuto funkci nemá.
  • Oba multistylery vytváří velmi podobné vlnky, jejich výsledný efekt je tedy téměř stejný. Dyson Airwrap vytváří vlny trochu užší, Shark pak zase o něco vzdušnější.
  • Jednou z výhod přístroje Shark je, že funguje zároveň jako fén – stisknutím tlačítka jej složíte do praktického tvaru L, nasadíte difuzér nebo koncentrátor a můžete sušit. Multistyler od Dysonu také vlasy samozřejmě vysuší, možnost složení však nenabízí.
  • Výhodou novějších modelů Dysonu je, že pro vlny už nenabízí dva nástavce, které byste museli vyměňovat, ale pouze jeden, který přepnete otočením. Navíc jsou náhradní nástavce v Česku snadněji dostupné. Nástavce na vlny (pravá a levá strana) u Sharku stále ještě musíte vyměňovat, to ale platí pro většinu z levnějších alternativ Airwrapu.
  • Podobně jako Dyson, i Shark existuje v barevných variantách. Nejdostupnější je černá a šampaňská, která působí opravdu luxusně. Pokud se posnažíte, seženete ho i v krásné modrozelené verzi.

Pokud tedy hledáte levnější variantu, určitě se vyplatí po značce Shark podívat. Výsledný efekt je totiž velmi podobný jako u Dysonu, a to za poloviční cenu.

Zdroj: Dyson, Kupi, zkušenosti redakce