Google ukončuje výrobu oblíbených chytrých hodinek. Zaměří se na jiný výrobek

Žena si nastavuje chytré hodinky na ruce George Rudy / Shutterstock.com

Kdysi velmi oblíbené hodinky Fitbit začaly už v loňském roce nenápadně mizet z obchodů s elektronikou. Nyní se zdá, že Google vůbec nehodlá pokračovat v jejich výrobě. Místo toho se zaměří na jiné chytré hodinky.

Přečtěte si také

Jaké nehty budou trendy na podzim 2024?

Společnost Fitbit koupil v roce 2021 Google, který se specializoval pouze na výrobu hodinek. Zároveň Google ale vytvořil i svou vlastní značku chytrých hodinek, na kterou se podle všeho plánuje aktuálně zaměřit víc.

Výroba hodinek Fitbit míří ke konci

Společnost Google nedávno uvedla na trh své hodinky Pixel Watch 3, které sklízí velký úspěch. Právě této značce se hodlá do budoucna více věnovat, Fitbit hodinky tedy s největší pravděpodobností postupně zcela zaniknou. Google se má zaměřit pouze na výrobu fitness trackerů. Ačkoliv to společnost zatím oficiálně nepotvrdila, všechno naznačuje tomu, že to tak skutečně bude. Novější verze Fitbit hodinek jsou totiž podstatně slabší než ty starší.

Detail zápěstí s hodinkami FitBit A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

Hodinky Pixel Watch mají větší úspěch

Chytré hodinky Pixel Watch 3 byly představeny 13. srpna a jsou vybaveny mnoha funkcemi, které například v nové verzi Fitbit Sense 2 chybí. Ačkoliv jsou Fitbit hodinky stále v prodeji, je nejspíš jen otázkou času, kdy z nabídky zcela zmizí.

Fitbit nenápadně ukončuje své funkce

Letos v létě, přesněji 29. července 2024, byla ukončena služba Fitbit Pay, která uživatelům umožňovala provádět bezkontaktní platby pomocí hodinek. Z Fitbit Pay se přechází na Google Pay, takže se toho příliš nezměnilo. Ještě předtím se z nabídky českých obchodů začaly vytrácet samotné hodinky.

Kromě toho došlo ke redukci nabídky aplikací a ciferníků ke stažení a také byl 8. července 2024 ukončen oficiální obchod. Funkčnost hodinek se pro uživatele nemění, ale jelikož Fitbit nenápadně stahuje své aplikace z nabídky, mohou uživatelé toto výraznější omezení funkcí brzy pocítit.

Pokud jste se chystali si Fitbit hodinky pořídit, doporučujeme před koupí pořádně prozkoumat nabízené funkce a ověřit si, jestli jiné značky nenabízí více muziky za méně peněz.

Výroba fitness trackerů bude pokračovat

Fitbit se bude nyní zaměřovat na pokračování výroby fitness trackerů, mezi které patří například model Fitbit Charge 7. Ačkoliv se jedná o fitness náramek, stále dokáže změřit sportovní aktivity i srdeční tep, také sleduje spánek, míru stresu a okysličení krve či teplotu pokožky.

Oblíbené chytré hodinky

  • Garmin Fenix 7X Solar (prodává Datart za 14 990 Kč)
  • Samsung Galaxy Watch6 (prodává Alza za 5 990 Kč)
  • Apple Watch SE (prodává Apple za 6 990 Kč)
  • Xiaomi Redmi Watch 4 (prodává HuraMobil za 1 989 Kč)
  • Niceboy Watch 3 (prodává Smarty za 1 599 Kč)

Zdroj: Android Authority, Mobilizujeme, Kupi