Velký německý řetězec Müller vstupuje na český a slovenský trh

Nápis Müller na budově BalkansCat / Shutterstock.com

Müller, renomovaná německá drogerie s dlouholetou tradicí, se chystá vstoupit na český a slovenský trh. Tento strategický krok může zásadně proměnit dynamiku prodeje drogerie a spotřebního zboží v obou zemích.

Přečtěte si také

Kuřecí prsíčka v aromatické citronové omáčce, která musíte ochutnat

Nové trhy: Výzva i příležitost

Müller, proslulý svou pestrou nabídkou produktů, se rozhodl pro expanzi na Slovensko a do Česka. Tento tah přichází v době, kdy na těchto trzích dominují silní hráči jako dm drogerie markt a Rossmann a své štěstí zkouší také polské Hebé.

Historie a současný vývoj společnosti Müller

Společnost Müller, založená v roce 1953 podnikatelem Erwinem Franzem Müllerem, zůstává pod jeho vedením i v jeho 91 letech. Sídlí v německém Ulmu a působí v osmi evropských zemích s více než 940 prodejnami, přičemž její roční tržby přesahují pět miliard eur.

Strategická expanze na Slovensko

Müller již podnikl první kroky směrem na Slovensko, kde si zaregistroval doménu mueller.sk a založil firmu Mueller Drogérie Slovensko. Do vedení této nové společnosti byl jmenován Tibor Brezovský, bývalý manažer Lidlu, což naznačuje vážné úmysly firmy na slovenském trhu. Řetězec už aktivně hledá zaměstnance na pracovních portálech jako Profesia pro Česko a Slovensko a informaci o náboru zveřejnil i na svém webu.

Výzvy a očekávání na českém trhu

I když Müller zatím neoznámil přesné datum vstupu na český trh, očekává se, že to bude následující logický krok po Slovensku. Český trh je vysoce nasycený a konkurence je silná, což může být důvod, proč firma začíná na Slovensku, kde je mezinárodní konkurence menší.

Inzerát na Profesia SK Profesia

Rozmanitý sortiment a e-commerce

Müller nabízí přes 190 tisíc položek, včetně drogerie, kosmetiky a hraček. Společnost také provozuje e-shop, což zákazníkům umožňuje nakupovat z pohodlí domova, a to je v dnešní době stále oblíbenější. V zahraničí je Müller oceňován za vysokou kvalitu a širokou dostupnost zboží.

Vstup Müllera na český a slovenský trh může přinést nové pracovní příležitosti a rozšířit výběr pro spotřebitele. Tím současně posílí konkurenci v oblasti drogerie a kosmetiky, což by mohlo vést k lepším nabídkám a službám pro zákazníky.

Zdroj: Kupi, Finstat, Mueller, Profesia