Lidl otevírá samostatné prodejny Parkside pro kutily

Prodejna Parkside s frontou lidí u vchodu Google / Parkside Biatorbagy

Nářadí značky Parkside se stalo neodmyslitelnou součástí sortimentu obchodního řetězce Lidl. Jeho popularita mezi zákazníky je taková, že se Lidl rozhodl otevřít samostatné prodejny Parkside – zatím v Maďarsku a Polsku. Budou i v Česku? Kupi pro vás zjistilo odpověď.

Přečtěte si také

Dejte sbohem námraze v mrazáku! Tipy, které vám ušetří čas i námahu

Budou prodejny Parkside i v ČR?

V České republice nabízí Lidl sezónní nářadí a výbavu Parkside v omezeném množství na prodejnách a kompletní sortiment pak zákazníci najdou na e-shopu Lidl-shop.cz. Dočkají se Češi samostatné prodejny Parkside jako v Maďarsku a Polsku, kde si budou moct osahat ještě více výrobků této privátní německé značky Lidlu?

„V tuto chvíli otevření podobné prodejny neplánujeme, tuto možnost však do budoucna zároveň nevylučujeme,“ odpověděla na dotaz Kupi česká tisková mluvčí Lidlu Eliška Froschová Stehlíková. Důvodem otevření samostatných prodejen v Maďarsku je podle ní fakt, že maďarští zákazníci nemají k dispozici e-shop jako Češi.

Rozdíl oproti Maďarsku spočívá v tom, že pro české zákazníky je zboží značek Parkside a Parkside Performance dostupné online. Nejsou tedy odkázáni pouze na časově omezenou nabídku v prodejnách, vysvětluje a dodává, že aktuálně je na českém e-shopu Lidl-shop.cz přes 1 300 výrobků Parkside.

Otevření v Maďarsku a Polsku bylo obrovským úspěchem

Lidl zatím otevřel dvě prodejny Parkside – jednu v Biatorbágy (u Budapešti) v Maďarsku a druhou v Bytomi v jižním Polsku. Místní média uvedla, že otevření prodejny v Biatorbágy 11. července doprovázel obrovský zájem zákazníků a před prodejnou se tvořily dlouhé fronty.

Co je pro Čechy zajímavý fakt? Polská prodejna v Bytomi nedaleko Katowic je pro nás v dojezdové vzdálenosti, tedy alespoň pro severní Moravu. Přibližně 100km cesta z Ostravy trvá asi 1 hodinu, takže pokud jste na koncept prodejny Parkside zvědaví, můžete si udělat výlet.

Fronta lidí u vchodu do prodejny Google / Parkside Biatorbágy

Podobně Češi jezdí do německých Lidlů kvůli mírně odlišnému sortimentu, naposledy vás Kupi informovalo například o superlevné domácí fotovoltaické elektrárně, ale zpět k prodejnám Parkside.

Německý diskont pro polskou prodejnu Parkside vyčlenil plochu 100 m² a je zde kompletní nabídka produktů pro kutily včetně brusek, vrtaček, šroubováků, sekaček, zahradního příslušenství a další výbavy pro domácnost i zahradu. Lidl uvedl, že obchod běží v testovacím režimu a sortiment Parkside zůstane stále dostupný i na e-shopu.

Lidé v obchodě pro kutily si prohlíží zboží Google / Parkside Biatorbágy

Zboží Parkside je stejné v ČR, Německu i Polsku

Kupi se českého Lidlu dotázalo na údajnou dvojí kvalitu produktů, o které spekulují někteří zákazníci. Je nářadí Parkside stejně kvalitní v Německu jako v Česku, Polsku nebo Maďarsku? Historii o původu nářadí Parkside jsme se věnovali v samostatném článku.

Stejné výrobky (s identickým interním označením IAN) jsou na všechny trhy dodávány ve stejné kvalitě. Jedinou odlišností mohou být úpravy odpovídající odlišnostem v technických normách jednotlivých zemí (např. odlišné zásuvky), řekla Kupi česká tisková mluvčí Lidlu Eliška Froschová Stehlíková.

Sortiment Parkside na prodejnách a e-shopu se podle ní mění, je závislý na poptávce a na inovacích. Dlouhodobě platí, že naši zákazníci si Parkside a Parkside Performance nejvíce spojují se sérií X 20 V Team. V rámci této série nabízíme obrovskou šíři aku přístrojů od vrtaček přes aku rádio až po robotické sekačky,“ vysvětluje. A co se aktuálně prodává úplně nejvíc?

„Robotické sekačky jsou asi největším hitem letošní zahradní sezóny. Nově nabízíme i módní Parkside kolekci a příjemně nás překvapilo, jaký je o zboží zájem,“ uzavírá pro Kupi Froschová Stehlíková.

Euromonitor International uznal Parkside jako nejprodávanější značku pro kutily v Evropě. V srpnu 2023 se stal tváří značky Arnold Schwarzenegger a vytvořil pro ni řadu televizních i jiných reklam.

Zdroj: Kupi