Kokosové nanuky s křupavými kousky pralinek Raffaello

Tři Raffaello nanuky Larysa Vasylenko / Shutterstock.com

Osvěžující nanuk, který vás přenese na exotickou pláž. Tak přesně takový si připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si lahodnou kokosovou zmrzlinu s kousky pralinek Raffaello, jejíž jemná chuť a snadná příprava si vás okamžitě získají. Tak hurá na to!

Přečtěte si také

Pozor na houby, které kupujete u cesty nebo na trhu: Tato rizika nesmíte přehlédnout

Sladká cesta k úspěchu

Italská rodina Ferrero změnila svět cukrovinek díky své vášni a inovativnímu duchu. Vše začalo v poválečné době, kdy cukrář Pietro Ferrero vytvořil „Pastu Gianduja“ z lískových oříšků, které byly v oblasti hojné. Z malé cukrárny se stala továrna na sladké sny. Pietrův bratr Giovanni vybudoval prodejní síť, zatímco syn Michele zdokonalil recepturu. Vznikla „Supercrema“, předchůdkyně Nutelly, která dobyla Itálii. V roce 1956 Ferrero expandovalo do zahraničí, začínaje Německem. Postupně se značka rozšířila do celého světa.

Dnes vede společnost Giovanni Ferrero, třetí generace, a do jejich portfolia patří nejen zmíněná Nutella, ale také Kinder, Tic Tac a také pralinky Ferrero Rocher, Mon Cheri a Raffaello.

Kokosové kuličky à la Raffaello
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Kokosové kuličky à la Raffaello

Máte rádi kokosové kuličky à la Raffaello? Pojďte si je letos o Vánocích připravit podle našeho receptu, ve kterém je hlavní ingrediencí kondenzované mléko. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledkem jistě všechny ohromíte.

Kokosové kuličky à la Raffaello
Veganské piña colada nanuky
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Veganské piña colada nanuky

Jestli milujete sladké osvěžení plné chuti, energie a vitamínů, vyrobte si veganské piña colada nanuky. Do nanuků můžete přidat kapku rumu pro zvýraznění chuti nebo jej vynechat a dopřát tak ojedinělou ananasovou chuť také dětem.

Veganské piña colada nanuky
Šampusové nanuky
Čas přípravy: 6 hod Obtížnost: Snadný

Šampusové nanuky

Šampusové nanuky patří mezi alkoholické nanuky připravované z šumivého vína. Tato ledová dobrota v kombinaci s ovocem osvěží a navíc skvěle chutná. Potřebujete jen formičky na nanuky, ovoce nebo zeleninu a sekt.

Šampusové nanuky

Raffaello nanuk – recept

  • Počet porcí: 8 porcí
  • Délka přípravy: 5 minut
  • Délka mražení: 24 hodin

Ingredience

  • 500 ml kokosového mléka
  • 5 lžic kokosového krému
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • 50 g cukru
  • 5 Raffaello kuliček
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • Strouhaný kokos nebo jeho plátky na ozdobu
Raffaello nanuky Larysa Vasylenko / Shutterstock.com

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte část kokosového mléka s cukrem a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  2. Přidejte kokosový krém, zbytek kokosového mléka a smetanu ke šlehání.
  3. Nakonec vmíchejte 3 lžíce strouhaného kokosu a nadrobené kuličky Raffaello.
  4. Pro sladší chuť můžete přidat více cukru podle chuti.
  5. Připravenou směs přelijte do formiček na nanuky a uložte do mrazáku na 24 hodin.
  6. Po zmrazení zmrzliny vytáhněte z formiček na tác a nechte pár minut venku při pokojové teplotě povolit.
  7. Když je struktura nanuků mírně povolená, posypte nanuky strouhaným kokosem (pro ještě lepší efekt můžete na nanuky položit plátky kokosu) a rozdrcenými kousky Raffaella, dejte zpět do mrazáku zmrazit.
  8. Hotové nanuky podávejte na vychlazených talířcích.

Tipy cukrářů

  • Použijte kvalitní kokosové mléko: Pro dosažení nejlepší chuti a konzistence nanuků je důležité použít kvalitní kokosové mléko. Vyhněte se kokosovým mlékům s přidanými konzervanty a sladidly.
  • Experimentujte s texturou: Pokud máte rádi různé textury, můžete do směsi přidat nalámané kousky čerstvého kokosu nebo mandlí. Dodají nanukům extra křupavost.
  • Přidejte vanilkový extrakt: Pro jemnější a bohatší chuť můžete přidat lžičku vanilkového extraktu do kokosové směsi.
  • Sladkost na míru: Pokud máte raději méně sladké dezerty, můžete snížit množství cukru nebo použít alternativní sladidla, jako je například med nebo agávový sirup.
Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly
Jednoduché Raffaello kuličky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Jednoduché Raffaello kuličky

Jednoduché Raffaello kuličky jsou jeden z nejoblíbenějších nepečených druhů cukroví, navíc je budete mít hotové během chvilky. Stačí vám jen kondenzované mléko, strouhaný kokos a pár minut času na tvarování. Díky tomu, že jde o nepečené cukroví, je můžete připravit až na poslední chvíli.

Jednoduché Raffaello kuličky
  • Doporučené formičky: Pro snadné vyjmutí nanuků z formiček doporučujeme použít silikonové formičky. Jsou flexibilní a usnadňují manipulaci s mraženými dezerty.
  • Servírování: Nanuky podávejte na vychlazených talířcích, nebo je položte na kostky ledu, aby se nezačaly rychle rozpouštět. Můžete je také ozdobit lístky čerstvé máty pro osvěžující efekt.
  • Uložení v mrazáku: Pokud plánujete nanuky skladovat delší dobu, zabalte je jednotlivě do potravinové fólie nebo pergamenového papíru, aby nedošlo k absorpci pachů z mrazáku.
  • Čokoládový přeliv: Pro extra dekadentní verzi můžete nanuky namočit do rozpuštěné bílé čokolády a nechat ztuhnout. Kombinace kokosu, Raffaella a čokolády je jednoduše neodolatelná.

Zdroj: Kupi, Ferrero