Grilovaná kukuřice s domácím bazalkovým pestem: Italsko-mexická specialita

Grilovaná kukuřice s pestem Lyudmila Mikhailovskaya / Shutterstock.com

Milujete grilování, ale toužíte ochutnat během letošního léta něco nového? Nechte se okouzlit neodolatelným spojením křupavé grilované kukuřice a svěžího domácího pesta. Tato harmonická kombinace mexických a italských chutí nadchne vás i všechny vaše hosty.

Přečtěte si také

Má se syrové maso před vařením omývat vodou?

Kukuřice na grilu s pestem – recept

Šťavnatá kukuřice, opečená do zlatava na rozpáleném grilu, dokonale ladí s aromatickým pestem z voňavých bazalkových lístků. Výsledkem je lehká a zdravá příloha, která se stane hvězdou vašich letních večerů. Nechte se unést tímto gurmánským zážitkem, jenž si podmanil labužníky po celém světě.

Existuje několik druhů kukuřice, které se liší jak svým vzhledem, tak i chuťovými vlastnostmi. Mezi hlavní druhy patří kukuřice cukrová (Zea mays saccharata): Tento druh kukuřice je oblíbený pro svou sladkou chuť a jemnou texturu. Je ideální na grilování, protože si zachovává svou sladkost i po tepelném zpracování a právě tu budeme potřebovat na přípravu našeho receptu.

  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba grilování: 20 minut
Bazalkové pesto
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Bazalkové pesto

Připravit bazalkové pesto není složité. Navíc vám pak uzavřené ve sklenici vydrží v lednici až několik týdnů, budete tedy moci po něm sáhnout, kdykoliv se rozhodnete pro rychlou a chutnou večeři.

Bazalkové pesto
Těstoviny s bazalkovým pestem
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Těstoviny s bazalkovým pestem

Kdo by neměl rád těstoviny, viďte? Uvařte vynikající špagety s rajčaty a bazalkovým pestem, které jsou snadné na přípravu a zachutnají celé rodině.

Těstoviny s bazalkovým pestem

Ingredience pro grilovanou kukuřici

  • 4 klasy čerstvé kukuřice
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 bio limetky
  • 100 g jemně strouhaného parmezánu
  • 1 lžička pikantních chilli vloček

Ingredience pro domácí bazalkové pesto:

  • 30 čerstvých bazalkových lístků
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g piniových oříšků
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g jemně strouhaného parmezánu
Grilovaná kukuřice s limetou Bigc Studio / Shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Domácí pesto: V mixéru rozmixujte bazalkové lístky, česnek, piniové oříšky, olivový olej a strouhaný parmezán do hedvábně jemné konzistence. Hotové pesto přendejte do misky a nechte stranou.
  2. Očistěte kukuřičné klasy od slupek a potřete je kvalitním olivovým olejem. Položte je na rozžhavený gril a opékejte ze všech stran po dobu 20 minut, dokud nejsou měkké a krásně opečené.
  3. Rozpůlené limety také umístěte na gril a opékejte je, dokud nezískají nádhernou zlatavou barvu.
  4. V misce smíchejte strouhaný parmezán s pikantními chilli vločkami a odložte stranou.
  5. Grilovanou kukuřici osolte, pokapejte šťávou z grilovaných limet a štědře posypte směsí parmezánu a chilli. Servírujte s lahodným domácím pestem.

Tipy pro ještě lepší zážitek

  • Pro krémovější variantu podávejte grilovanou kukuřici s luxusní zakysanou smetanou.
  • Experimentujte s různými druhy oříšků v pestu, například kešu nebo vlašskými ořechy.
  • Vyzkoušejte i jiné bylinky pro pesto, třeba voňavý koriandr nebo čerstvou petržel.

Nechte se inspirovat touto okouzlující italsko-mexickou chutí a udělejte z vašeho letního grilování nezapomenutelný gurmánský zážitek. Grilovaná kukuřice s domácím bazalkovým pestem se stane vaším novým oblíbeným receptem, který si zamilujete vy i vaši blízcí.

Zdroj: Kupi