Letní zeleninová pochoutka: Domácí omáčka ve stylu Uncle Ben's

Cuketa, lilek, papriky, cibule a česnek Olena Hyria / Shutterstock.com

Hledáte způsob, jak zpracovat letní úrodu ze zahrádky? Vyzkoušejte lahodnou domácí omáčku inspirovanou slavnou značkou Uncle Ben's. Tato všestranná pochoutka vám zpestří mnoho pokrmů a uchová chuť léta až do zimy. Tak hurá na to!

Přečtěte si také

Jak na to, aby parfém vydržel vonět celý den? Naučte se ho správně používat

Letní zelenina v lahodné podobě

Léto je v plném proudu a zahrádky překypují úrodou. Cukety, papriky a další zelenina dozrávají v hojném množství. Pokud přemýšlíte, jak tuto sezónní zeleninu využít, máme pro vás skvělý tip. Připravte si domácí verzi oblíbené omáčky Uncle Ben's, která nejen chutná báječně, ale také vám umožní uchovat letní chutě na dlouhé měsíce.

Tatarák z cukety
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Tatarák z cukety

Tatarák z cukety je další z mnoha receptů, jak využít tuto letní zeleninu ze zahrady. Garantujeme vám, že si pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.

Tatarák z cukety
Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Potřebujete zpracovat cuketu a zároveň hledáte nápad na rychlý letní oběd nebo večeři? Vyzkoušejte naše špagety s cuketou a sýrovou omáčkou! Tento jednoduchý pokrm kombinuje křupavou cuketu, al dente špagety a krémovou omáčku z nivy a zakysané smetany. S pár ingrediencemi vytvoříte během chvilky lahodné jídlo, kterým potěšíte celou rodinu.

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Domácí omáčka Uncle Ben's – recept

  • Počet porcí: Přibližně 6–8 sklenic
  • Doba přípravy: 90 minut

Ingredience:

  • 1 kg cukety
  • 500 g zelené papriky
  • 500 g červené papriky
  • 500 g cibule
  • 3 velké mrkve
  • 200 ml oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 6 lžic worcesterové omáčky
  • 900 ml sladkého kečupu
  • 600 ml ostrého kečupu
Zeleninová polévka tzv. tukožroutská
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Zeleninová polévka tzv. tukožroutská

Chcete shodit nějaké to kilo nebo posílit imunitu? Připravte si silnou zeleninovou tzv. tukožroutskou polévku. Vydrží vám na týden a je to vitamínová bomba.

Zeleninová polévka tzv. tukožroutská
Okurková omáčka
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Okurková omáčka

Okurková omáčka vás jistě mile překvapí svou jemnou chutí, kterou si zaručeně oblíbíte. Pokud ji neznáte, určitě vyzkoušejte, patří k pokladům české kuchyně.

Okurková omáčka

Postup přípravy:

  1. Zeleninu důkladně omyjte. Cuketu oloupejte a zbavte semínek, papriky očistěte, cibuli oloupejte a mrkev oškrábejte.
  2. Veškerou zeleninu nakrájejte na menší kousky. Cuketu a papriky na kostičky, cibuli nadrobno a mrkev nastrouhejte nahrubo.
  3. Připravenou zeleninu vložte do velkého hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience.
  4. Směs důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni přibližně 25 minut.
  5. Horkou směsí naplňte čisté, sterilizované sklenice.
  6. Pečlivě uzavřete a sterilizujte při 85 °C po dobu 25 minut.
  7. Po sterilizaci nechte sklenice vychladnout, aniž byste je obraceli.

Šéfkuchařův tajný trik

Tato lahodná omáčka Uncle Ben's je malý zázrak v kuchyni. Vychutnejte si ji studenou jako pikantní dip nebo ji zahřejte a přidejte k opečenému masu. S rýží či těstovinami vytvoříte bleskově dokonalé jídlo, které bude chutnat celé rodině. Nechte se unést její všestranností a dopřejte si kulinářský zážitek bez námahy.

Zdroj: Kupi