SodaStream lahve mají datum expirace. Pokud datum spotřeby už vypršelo, nesmí se používat pro sycení

Detail lahve SodaStream s datem expirace Kupi

SodaStream je oblíbeným zařízením v mnoha domácnostech, které umožňuje jednoduchou a rychlou přípravu perlivé vody. Málokdo však ví, že lahve, jež jsou součástí každého výrobníku, mají omezenou životnost. Ať už používáte lahve vyrobené z tritanu nebo speciální skleněné lahve, je důležité sledovat datum expirace.

Přečtěte si také

Jaké mají Češi zkušenosti s ochrankou v supermarketu? Sledování i scény na celý obchod

Výhody a materiál lahví SodaStream

K oblíbeným modelům znovupoužitelných lahví patří i lahve SodaStream, které znají nejen milovníci domácích bublinek. Jejich výhodou je kvalitní a zdravotně nezávadný materiál, jež je předurčuje ke každodennímu používání. Lahve, jež jsou součástí každého balení výrobníku SodaStream, primárně slouží k přípravě perlivé vody, proto splňují náročná kritéria na odolnost vůči mechanickému poškození.

Moderní technologie v nových modelech

V nových výrobnících ART, TERRA, e-TERRA a GAIA najdete lahve z tritanu, což je lehčí, ale odolnější alternativa běžného plastu bez obsahu škodlivých bisfenolů. K výrobníku DUO je přibalena jedna skleněná lahev ze speciálního skla a jedna opakovaně použitelná z tritanu vhodná do myčky na nádobí.

Pozor na datum spotřeby

„Důvod, proč sledovat datum spotřeby, je jednoduchý – během procesu sycení vody odolává materiál lahví určitému tlaku, a tak se postupně opotřebovává. Proto je potřeba pravidelně kontrolovat údaj o datu expirace, který se nachází přímo na lahvi. Pokud datum spotřeby už vypršelo, lahev můžete používat jen k uskladnění nápojů, ne k sycení vody,“ řekl pro Kupi Martin Michelík, marketingový manažer SodaStream pro Českou republiku.

Praktické rady pro uživatele

Lahve SodaStream koupíte i samostatně, oblíbené jsou zejména menší modely My Only Bottle, vyrobené taktéž z tritanu. I u nich platí, že pokud je vkládáte do výrobníku perlivé vody, sledujte datum spotřeby. Pravidelná kontrola expiračního data není jen formalitou, ale důležitým krokem k zajištění bezpečnosti a dlouhé životnosti vaší lahve.

Zdroj: Kupi, Sodastream