Zapečená ovesná kaše s jahodami je skvělou snídaní pro dokonalý start dne. Jestliže si svá rána bez pořádné kaše nedovedete představit, ale zároveň nechcete, aby vás snídaně nudila, zkuste si ovesnou kaši zapéct. Nám moc chutná. Pojďte si ji udělat s námi!
Ovesná kaše patří mezi oblíbené sladké snídaně. Můžete si ji připravit s různými druhy ovoce, oříšků a nejrůznějších semínek. Dodá vám energii na celé dopoledne a hotová je raz dva. Pokud vás ovesná kaše v klasické podobě už omrzela, vyzkoušejte ji v zapečené verzi!
Budete potřebovat menší zapékací misky, ve kterých zároveň i kaši připravíte. Doporučujeme je předtím ještě vymazat máslem. Další postup je jednoduchý. Všechny ingredience stačí v misce smíchat dohromady. Kromě ovesných vloček budete potřebovat ještě mléko, vajíčko, třtinový cukr a jako třešničku na dortu nakrájené jahody.
Do kaše můžete přidat i lněná semínka nebo chia semínka. K jahodám se skvěle hodí i plátky mandlí, tak jimi kaši klidně posypte. Kromě jahod lze použít i jiné sezónní ovoce. Záleží, které máte zrovna po ruce.
Ovesná kaše s jablky a skořicí voní jako čerstvě upečený štrúdl a výborně zahřeje a zasytí. Nejlépe si ji vychutnáte jako výživnou snídani, která vám dokonale zpříjemní start do nového dne. Její příprava je navíc velmi snadná a zabere jen pár minut.
Máme pro vás tip na další zdravou snídani! Ovesná kaše je skvělý start do nového dne a navíc ji připravíte během pár minut. Ochutit ji můžete čerstvým ovocem dle vlastního výběru. Tuto kaši si můžete připravit i v bezlepkové variantě – místo klasických vloček stačí použít ty bezlepkové.
Zdroj: Kupi