20minutová rychlovka: Špenátová krémová polévka je náš tip na lehký letní oběd

Špenátová polévka s krutony, servírovaná v bílé misce Kupi.cz

Máte rádi špenát? Tak to musíte ochutnat špenátovou krémovou polévku. Je to rychlovka, na kterou vám stačí jen pár surovin. Polévka vám poslouží i jako lehký letní oběd – stačí ji doplnit o vylepšené krutonky. Pojďte si špenátovou polévku uvařit s námi!

Přečtěte si také

Lidl prodává superlevně chytré osvětlení! Barevné LED žárovky má 3x levnější než Philips Hue

Rychlá a zdravá polévka

Hledáte polévku, která by byla zároveň i lehkým obědem? Zvlášť teď v létě, kdy se nám nechce trávit moc času v kuchyni, je to ideální řešení. My si pro náš lehký letní oběd vybrali špenátovou krémovou polévku. 

Je to rychlovka, za 20 minut budete mít hotovo. Připravíte ji z čerstvého i mraženého špenátu, záleží, jaký máte zrovna po ruce. Když sáhnete po mraženém jako my, doporučujeme použít mražený listový špenát místo špenátového protlaku, ten obsahuje poměrně hodně vody a na chuti polévky je to znát.

Hotovou polévku můžete servírovat s klíčky mungo fazolí nebo ředkviček. Nezapomeňte ani na křupavé krutonky. Zkuste si je trochu vylepšit. Smíchejte nakrájené pečivo s cca 2 lžícemi olivového oleje, osolte ho a opepřete. Takto připravené pečivo dejte na plech, posypte ho strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby na 160 °C asi na 5 minut. Je to mňamka!

Cuketová polévka
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Cuketová polévka

Jemná cuketová polévka se sýrem feta je naprosto vynikající a její příprava vám nezabere moc času. Stačí jen nakrájet cuketu, nechat povařit, nakonec přidat smetanu a trochu okořenit. Výslednou chuť polévky pak zvýrazní rozdrobený sýr feta.

Cuketová polévka
Květáková krémová polévka
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Květáková krémová polévka

Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.

Květáková krémová polévka

Recept na špenátovou polévku

Ingredience na 4 porce:

  • 500 g mraženého špenátu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 velká cibule
  • brambora
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • zakysaná smetana 
  • krutony

Postup:

  1. Do hrnce nalijte olej a na něm dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli, česnek a také najemno nastrouhanou bramboru.
  2. Dále orestujte špenát, zalijte ho mlékem a 5 minut povařte.
  3. Vše rozmixujte ponorným mixérem, osolte a podávejte se zakysanou smetanou (pro fitness verzi můžete vynechat). Do polévky přidejte také krutony.

Zdroj: Kupi