Tuhle novinku potřebujete! Vychytávka z IKEA za 249 Kč vám může zachránit domácnost a spoustu peněz

Senzor úniku vody pod pračkou ikea.com

Obchodní dům s bytovými doplňky IKEA přichází s novinkou, která se hodí do každé domácnosti. Jedná se o vychytávku například k pračce, která vás v případě unikání vody včas upozorní, a to rovnou na váš mobilní telefon. Využít tento senzor ale samozřejmě můžete i v dalších koutech vašeho domova.

Přečtěte si také

Zavařené vepřové maso: Perfektní zásoby do spíže pro každou příležitost

Malá krabička, která v sobě ukrývá chytrý senzor úniku vody, je skvělým pomocníkem především do koupelny k pračce, ale i k hadicím a vůbec do všech míst, kde jsou napojeny další spotřebiče využívající vodu. Díky němu budete moct být více v klidu, jelikož vám nebude hrozit velký únik vody, který by mohl způsobit škodu jak na spotřebiči, tak i na celé vaší domácnosti a okolí.

Jak funguje senzor úniku vody?

Senzor úniku vody umístíte na místo, kde by v případě nehody voda protékala, a propojíte si jej s mobilním telefonem. Pokud si vyberete ten z IKEA (249 Kč), budete k samotnému senzoru potřebovat ještě rozbočovač DIRIGERA, díky kterému jej můžete propojit s aplikací. Ten stojí 1 490 Kč, proto se vyplatí si senzorů pořídit více a využít je na více místech v domácnosti.

Pokud by se stala nějaká nehoda a voda by začala unikat, senzor tento pohyb zachytí a během několika vteřin vám pošle upozornění na váš mobilní telefon. Vy tak budete moct začít okamžitě konat – vodu vypnete a díky tomu se nestane, že byste třeba vytopili sousedy.

Detektor úniku vody MKF-TSW075 okay.cz

Oblíbené produkty

  • Senzor úniku vody BADRING (prodává IKEA za 249 Kč)
  • Detektor úniku vody Tesla Smart Sensor Water (prodává Datart za 479 Kč)
  • Elektrobock CN112 detektor vody (prodává Alza za 195 Kč)
  • Xiaomi Detektor záplav Snímač úniku vody (prodává Allegro za 80 Kč)
  • Detektor úniku vody MKF-TSW075 (prodává Okay za 389 Kč)

Senzor úniku vody má plno výhod

Když budete mít doma senzor úniku vody, bude se vám pravděpodobně mnohem lépe spát. Máte více rizikových míst? Nevadí, pořiďte si jej rovnou na všechna. Do přístroje většinou stačí pouze dát baterii, případně propojit s telefonem, a můžete jej okamžitě začít používat. Některé přístroje nelze propojit s aplikací, mají však hlasitý zvukový signál, který vás v případě nehody upozorní. 

Zdroj: Ikea, Kupi