Snídaně pro každé všední ráno: Hemenex s rajčaty hravě připravíte do 5 minut

Hemenex s rajčaty, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Začněte svůj den tou pravou snídaní – vyzkoušejte náš recept na skvělý hemenex s rajčaty! Tato klasická kombinace šunky, vajec a čerstvých rajčat vás zasytí a dodá vám potřebnou energii pro zvládnutí všech výzev, které před vámi stojí. Přípravu hemenexu zvládnete do pár minut, takže si na této snídani můžete pochutnat i ve všední den. 

Přečtěte si také

Poznáte, jestli je váš šperk opravdu ze zlata? Existují způsoby, jak jednoduše ověřit jeho pravost

Vydatná snídaně i sytá večeře

Hemenex je počeštěným výrazem anglických slovíček „ham and eggs“. Jde o typickou britskou snídani, která je populární po celém světě. Máte ji hotovou za 5 minut, takže si ji s přehledem zvládnete připravit, i když jdete do práce.

Oblíbenou snídani můžete různě obměňovat. Místo šunky použijte i plátky slaniny. Pokud máte rádi ve vajíčkách i cibulku, nadrobno nakrájenou ji orestujte na rozpáleném tuku a pak přidejte plátky šunky. Šunka by se během restování měla zatáhnout a změnit barvu, bude hezky křupavá. 

Potom už stačí jen na šunku rozklepnout vajíčka. Jestli chcete mít hemenex vydatnější, dejte na vajíčka ještě plátky sýra. Aby měl hemenex správný říz, okořeňte vajíčka klidně i špetkou chilli. A na závěr nezapomeňte na zeleninu! My si vybrali cherry rajčata, ale klidně si k hemenexu dejte i nakrájenou papriku.

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Střední

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou je luxusní jídlo, které patří do snídaňového amerického menu. I když se může zdát, že se jedná o složitý pokrm, příprava není vůbec těžká. Stačí znát dva fígly na to, jak si usnadnit přípravu ztracených vajec a holandské omáčky.

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho

Míchaná vajíčka k snídani milujeme. Jak je ale správně udělat, aby byla krémová? Je na to jednoduchý trik, o který se s vámi rádi podělíme. V podstatě vám stačí stopky, silikonová stěrka a pomalu míchat. Nepřeháníme. Tenhle tip máme od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho. A přesně podle jeho receptu si míchaná vajíčka uděláme!

Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho

Recept na hemenex s rajčaty

Ingredience na 1 porci:

Postup:

  1. Na pánvičce si rozehřejte olej nebo sádlo, po celé ploše rozložte a opečte na plátky nakrájenou šunku.
  2. Na šunku rozklepněte vejce a bez míchání je zahřejte. Bílky nechejte ztuhnout, osolte a opepřete.
  3. Hotový hemenex ozdobte na půlky rozkrojenými cherry rajčaty a nasekanou pažitkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Zdroj: Kupi