Smažená cuketa v trojobalu společně s vařenými brambory a tatarskou omáčkou je snad už letní klasika ve většině českých domácností. Tento velmi jednoduchý recept chutná dětem i dospělým a zároveň je odpovědí na věčnou otázku, kam s cuketou, pokud se jí na zahradě zrovna urodilo víc, než jste čekali. Pojďte si cuketu „na řízek“ udělat s námi!
Cokoliv usmažené v trojobale je skoro 100% sázka na jistotu. Platí to i pro smaženou cuketu. Je to velká dobrota a sníst ji můžete i bez přílohy. Když si budete chtít smaženou cuketu připravit v trochu odlehčené verzi, křupavá je i z horkovzdušné fritézy. Uděláte ji i v troubě, v tomto případě ji doporučujeme postříkat olejem.
Nezapomeňte cuketu před obalením v trojobale nechat „vypotit“. Osolte ji a nechte alespoň 15 minut stát. Poté cuketu vysušte papírovým ubrouskem. Kromě soli můžete cuketu ochutit i prolisovaným česnekem, takhle kombinace se k sobě náramně hodí.
Klasický trojobal můžete i vylepšit. Zkuste do strouhanky přidat nasekané bylinky, například pažitku, petržel nebo libeček, a přisypte i strouhaný parmazán. Je to pecka. Pokud chcete mít cukety extra křupavé, obalte je v panco strouhance. Je hrubší než klasická a při smažení nenasaje ani tolik oleje.
Cuketová pizza z listového těsta s mozzarellou a rajčaty je lehké a svěží jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Ideální tedy jako rychlý oběd nebo večeře. Navíc jde o super tip, jak zpracovat cuketu, pokud se vám jí během krátké doby urodilo více.
Zdroj: Kupi