Máme pro vás další recept, jak se vypořádat s úrodou cuket. Zkuste oblíbené cuketové bramboráky. Příprava je stejná jako u těch klasických, jen místo brambor do nich dáte cuketu. Můžete si vyhrát také s dochucením a vyzkoušet různé chuťové kombinace. Tak pojďme na ně, je to rychlovka!
Cuketové placičky, neboli bramboráky, jsou oblíbeným způsobem, jak zpracovat cuketu. Někteří do nich přidávají i brambory, ale není to vůbec potřeba. Doporučujeme je dělat z mladých, menších cuket. Ty přerostlé si nechte třeba na cuketový perník.
Cuketu na bramboráky můžete nastrouhat nahrubo i najemno. Nastrouhanou cuketu nechte nejdřív ze všeho pustit vodu. Dejte ji do sítka a nechte ji v něm minimálně 15 minut okapat a potom ji ještě raději vymačkejte. Přebytečná voda z cukety by v těstě udělala neplechu.
Další postup při přípravě těsta je stejný jako u bramboráků. Stačí k cuketě přidat mouku a vejce. Pokud vajíčka nemůžete, nahraďte je nastrouhanými brambory. Aby cuketové bramboráčky byly hezky křupavé, přidejte do těsta kukuřičnou strouhanku. A teď už zbývá placky jen dochutit. Klidně vsaďte na osvědčenou kombinaci jako na klasické bramboráky – česnek a majoránku. Přidat ale můžete i kmín, oregano, tymián, sladkou papriku, nasekanou cibulku a klidně i nastrouhaný sýr.
Potřebujete zpracovat cuketu a zároveň hledáte nápad na rychlý letní oběd nebo večeři? Vyzkoušejte naše špagety s cuketou a sýrovou omáčkou! Tento jednoduchý pokrm kombinuje křupavou cuketu, al dente špagety a krémovou omáčku z nivy a zakysané smetany. S pár ingrediencemi vytvoříte během chvilky lahodné jídlo, kterým potěšíte celou rodinu.
Zdroj: Kupi