Nevíte, co s cuketou? Ochutnejte cuketové bramboráky, jsou lepší než klasické

Cuketové bramboráky, naskládané na sobě, servírované na talíři s miskou s dipem Kupi.cz

Máme pro vás další recept, jak se vypořádat s úrodou cuket. Zkuste oblíbené cuketové bramboráky. Příprava je stejná jako u těch klasických, jen místo brambor do nich dáte cuketu. Můžete si vyhrát také s dochucením a vyzkoušet různé chuťové kombinace. Tak pojďme na ně, je to rychlovka!

Přečtěte si také

Co připravit dětem do krabičky? 3 rychlé svačiny, které rozhodně v koši neskončí

Jak na křupavé cuketové bramboráky?

Cuketové placičky, neboli bramboráky, jsou oblíbeným způsobem, jak zpracovat cuketu. Někteří do nich přidávají i brambory, ale není to vůbec potřeba. Doporučujeme je dělat z mladých, menších cuket. Ty přerostlé si nechte třeba na cuketový perník.

Cuketu na bramboráky můžete nastrouhat nahrubo i najemno. Nastrouhanou cuketu nechte nejdřív ze všeho pustit vodu. Dejte ji do sítka a nechte ji v něm minimálně 15 minut okapat a potom ji ještě raději vymačkejte. Přebytečná voda z cukety by v těstě udělala neplechu.

Další postup při přípravě těsta je stejný jako u bramboráků. Stačí k cuketě přidat mouku a vejce. Pokud vajíčka nemůžete, nahraďte je nastrouhanými brambory. Aby cuketové bramboráčky byly hezky křupavé, přidejte do těsta kukuřičnou strouhanku. A teď už zbývá placky jen dochutit. Klidně vsaďte na osvědčenou kombinaci jako na klasické bramboráky – česnek a majoránku. Přidat ale můžete i kmín, oregano, tymián, sladkou papriku, nasekanou cibulku a klidně i nastrouhaný sýr. 

Cuketové hranolky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Cuketové hranolky

Cuketové hranolky jsou zdravější a lehčí alternativou tradičních hranolek. Obalené v sýrové krustičce a koření, podávané s kečupem nebo bylinkovým dipem, budou křupavou chutnou večeří.

Cuketové hranolky
Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Potřebujete zpracovat cuketu a zároveň hledáte nápad na rychlý letní oběd nebo večeři? Vyzkoušejte naše špagety s cuketou a sýrovou omáčkou! Tento jednoduchý pokrm kombinuje křupavou cuketu, al dente špagety a krémovou omáčku z nivy a zakysané smetany. S pár ingrediencemi vytvoříte během chvilky lahodné jídlo, kterým potěšíte celou rodinu.

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Recept na cuketové bramboráky

Ingredience na 2 porce:

Postup:

  1. Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme, zamícháme, necháme chvíli odstát, poté vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme mouku a vajíčka.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme k cuketě, dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, vzniklé těsto se podobá tomu na klasické bramboráky.
  3. Smažíme na oleji na rozpálené pánvi dozlatova z obou stran.

Zdroj: Kupi