Kakaový cheesecake, který chutná jako z té nejlepší kavárny a budete se k němu stále vracet

Klínek kakaového cheesecaku, posypaný hoblinami čokolády, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Receptů na oblíbený cheesecake není nikdy dost! Dneska si uděláme kakaový cheesecake. Tuhle dobrotu budete milovat. A když ho ještě ozdobíte čerstvým ovocem nebo hoblinkami čokolády, bude z něj luxusní dezert jako z cukrárny. Pojďte si kakaový cheesecake upéct s námi!

Přečtěte si také

Poznáte, jestli je váš šperk opravdu ze zlata? Existují způsoby, jak jednoduše ověřit jeho pravost

Dort s lahodnou sýrovou náplní

Pro cheesecake je charakteristická náplň z krémového sýra. V Americe, kde dort vymysleli, do něj dávají sýr Philadelphia. U nás ho koupíte taky, ale stejně dobře vám do cheesecaku poslouží i mascarpone, Lučina, tvaroh nebo riccota

My do naší kakaové verze použili smetanovou riccotu, která má mírně zrnitou konzistenci, což nám ale nevadí. Ať už budete do náplně dávat jakýkoliv sýr, pro dokonalý výsledek je důležité náplň míchat jen krátce. Delším mícháním dostanete do hmoty vzduch, který udělá při pečení neplechu.

Vzduchové bublinky způsobí, že náplň se při pečení nafoukne a po vytažení z trouby zase splaskne, což zanechá v cheesecaku prohlubeň. Tu tam rozhodně nechcete. Jak nanesete náplň na upečený korpus, nechte ji před pečením pár minut stát, ať z ní odejdou vzduchové bubliny. Až ho budete mít upečený, nespěchejte na něj. Nechte cheesecake pořádně vychladnout, ať ho hezky vyndáte z formy. Nechte si chutnat!

Mini cheesecakes s ovocem
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Mini cheesecakes s ovocem

Mini cheesecakes s ovocem jsou skvělou alternativou této klasiky. Příště tedy místo velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně a dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat.

Mini cheesecakes s ovocem
Borůvkový cheesecake
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake je dokonalým sladkým zážitkem pro milovníky dezertů. Tuto delikatesu plnou šťavnatých borůvek si pro jeho osvěžující chuť rozhodně zamilujete.

Borůvkový cheesecake

Recept na kakaový cheesecake

Ingredience na 12 porcí:

Korpus

  • 125 g máslových sušenek
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 50 g změklého másla

Náplň

  • 350 g čerstvého smetanového sýra
  • 350 g ricotty
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 3 vejce
  • čerstvé ovoce na dokončení

Postup:

  1. Pomocí válečku rozdrtíme sušenky. V míse je smícháme spolu s mandlemi a kakaem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme ručně dohladka.
  2. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a naneseme do ní těsto. Těsto důkladně pomocí lžíce přitiskneme ke dnu formy. Korpus vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme cca 10 minut.
  3. Mezitím si připravíme náplň. V míse vymícháme metličkou ricottu se sýrem, vanilkovým cukrem, cukrem, kakaem a vejci do hladkého krému.
  4. Náplní potřeme upečený korpus a uhladíme dohladka. Formu vložíme do trouby a pečeme na 150 °C cca 60 minut.
  5. Upečený cheesecake necháme vychladnout a ozdobíme ovocem podle vlastního výběru nebo hoblinkami čokolády.

Zdroj: Kupi