Jak zůstat elegantní i ve vedrech: Letní módní tipy

Žena v bílé volné košili s výraznými doplňky se prochází po ulici. Maria Markevich / Shutterstock.com

Léto je obdobím, kdy teploty stoupají a my všichni hledáme způsoby, jak zůstat co nejvíce v pohodlí a chládku. Přesto bychom často rádi zachovali svůj styl a eleganci, ať už se jedná o pracovní den, společenskou událost, nebo jen běžný den ve městě. Přečtěte si tipy a triky, jak zůstat elegantní i ve vedrech a jaké módní kousky a materiály byste měli v létě upřednostňovat.

Přečtěte si také

Domácí gumoví medvídci z Aperolu se stanou hitem každé pořádné party

Na jaké materiály se v létě zaměřit?

Správný výběr materiálů je snad nejdůležitějším krokem k tomu, abyste ve vedrech zůstali elegantní a zároveň se cítili pohodlně. Určitě se zaměřte na lehké a prodyšné látky, ve kterých se nebudete pařit.

Na léto se skvěle hodí například lněné oblečení, len je prodyšný, lehký a přirozeně chladivý – jen se musíte smířit s jeho mačkavostí. Ještě vzdušnější než len je hedvábí, hedvábné elegantní šaty jsou vždy skvělá volba. Dále se zaměřte i na bavlnu a viskózu.

Žena se opírá o stěnu, na sobě má bílé plátěné kalhoty a zelenou volně uvázanou lněnou košili. Svitlana Sokolova / Shutterstock.com

Jaké střihy oblečení v létě nosit?

Ačkoli je naším instinktem nosit toho v létě co nejméně a odhalit se, opačný postup je výhodnější. Pokud se chcete cítit co nejlépe, zahoďte upnutá tílka a minišortky a vyměňte je za široké kalhoty, volné halenky, maxi šaty, zkrátka oblečení, které umožňuje volný pohyb vzduchu kolem těla.

Jestli se přece jen nechcete vzdát upnutých topů, vyzkoušejte metodu vrstvení. Přes tílko můžete přehodit tenkou košili, díky které budete chráněni před sluncem. Můžete ji kdykoli sundat a zase obléknout, zkrátka podle vašeho momentálního pocitu.

Jaké barvy nosit v létě?

Pokud se budeme bavit čistě o praktičnosti barev, a nikoli trendech, nejlepší je vsadit na světlé odstíny. Zařaďte do svého letního šatníku bílé a krémové kousky, ale též oblečení v pastelových barvách. Tmavé barvy, především černá, absorbují více tepla, a proto v létě mohou spíše zvýšit pocit horka.

Co se týká vzorů, zůstaňte u jednoduchosti. Nikdy nic nezkazíte květinovým či geometrickým vzorem. Pro elegantní look se vyhněte příliš složitým vzorům.

Mladá žena ve volných lněných šatech, slunečních brýlích a s kloboukem v ruce Svitlana Sokolova / Shutterstock.com

Jaké doplňky zvolit v létě?

Ať už obléknete sebekrásnější šaty, bez doplňků to není ono. Ty zkrátka dotváří celý outfit k dokonalosti. Na léto zvolte stylové a zároveň praktické doplňky, především sluneční brýle, které kromě chic vzhledu oceníte hlavně pro ochranu očí před UV zářením, a klobouky, jež jsou elegantní a zároveň chrání před sluncem. Nezapomeňte ani na ladící šperky – na léto jsou ideální jemné řetízky a náramky – a pohodlnou letní obuv. Pokuste se vyhnout uzavřeným botám.

Doplňkem ke skvělému outfitu může být i správně zvolený make-up. Vybírejte make-up s lehkým krytím či BB krém a voděodolnou řasenku, která vydrží všechno. Před nanesením make-upu nezapomeňte na krém s vysokým SPF, a to nejen na obličej!

Dlouhé vlasy v létě dokážou nepříjemně zahřát, zvolte proto účesy, které udrží vaše vlasy mimo obličej, tedy drdoly či copánky. Slunce ničí i vlasy, proto se nebojte i ty nastříkat speciálním ochranným sprejem proti slunci.

Zdroj: Kupi