Lehký a osvěžující oběd: Citronové špagety s chilli a bazalkou připravíte za 25 minut

Citronové špagety s chilli a bazalkou, servírované na bílém talíři Kupi.cz

Máme pro vás skvělý tip na lehký oběd nebo večeři! Připravte si osvěžující citronové špagety. Nevšední chuťová kombinace dostane vaše chuťové pohárky. Připravíte je za pár minut a nemůžete na nich nic pokazit. Pojďte si je uvařit s námi!

Přečtěte si také

Uvařenou rýži můžete mít v lednici až čtyři dny, je však třeba ji propláchnout studenou vodou

Rychlý oběd s nevšední chutí

Vyzkoušejte nevšední a osvěžující kombinaci špaget a citronové šťávy. V létě vám určitě přijde vhod. Navíc je připravíte za 25 minut, takže v kuchyni se dlouho nezdržíte. Recept můžete vyzkoušet i s jinými těstovinami.

Aby měly špagety pořádný říz, přidali jsme do nich nadrcenou chilli papričku. Chilli papričky do jídel přidávejte bez semínek, protože ty pálí nejvíc. Jestli ale pikantním pokrmům neholdujete, chilli papričku vynechte. 

Na přípravu citronové omáčky vám kromě citronové šťávy bude stačit horká voda ze špaget. O něco lépe bude chutnat, když místo vody použijete vývar. Do omáčky jsme přidali i strouhaný parmazán. Trochu si ho můžete odložit i stranou a posypat s ním hotové špagety. Určitě si pochutnáte jako my!

Citronové špagety s mascarpone
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Citronové špagety s mascarpone

Špagety s mascarpone a citronem patří mezi ultra rychlé recepty, které vás překvapí svou chutí. Díky jednoduché přípravě je jistě využijete jako večeři nebo oběd, když není času nazbyt.

Citronové špagety s mascarpone
Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou

Milujete rajčatové omáčky v kombinaci s těstovinami? Pak tu máme recept přímo pro vás. Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou vás dostanou. Tento zdravý a lehký oběd připravíte během chvilky. Ricotta dodá rajčatové omáčce jemnost a krémovost, čerstvá bazalka pak jídlo doplní o neodolatelnou vůni.

Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou

Recept na citronové špagety s chilli a bazalkou

Ingredience na 4 porce:

  • 500 g špaget
  • 125 ml citronové šťávy
  • 90 g strouhaného parmazánu
  • 90 ml olivového oleje
  • 1 nadrcená chilli paprička
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička citronové kůry
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus. Mezitím smícháme citronovou šťávu, chilli papričky (zbavené semínek a nasekané nebo nadrcené), nastrouhaný parmazán a olej.
  2. Hotové těstoviny scedíme, ale trochu vody z nich necháme stranou.
  3. Těstoviny vrátíme zpět do hrnce a přidáme k nim citronovou směs, zalijeme vodou ze špaget, osolíme, opepříme a promícháme, dokud se vše nespojí. Podáváme s lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: Kupi