Pokud máte chuť na něco sladkého, ale chcete se vyhnout výčitkám svědomí, kakaový mléčný řez s jahodami je tou správnou volbou. Neobsahuje mouku ani cukr, a přesto je vynikající. Nám už se sbíhají sliny. Pojďte si ho upéct s námi!
Každého z nás někdy přepadne chuť na sladké. Ke kafíčku se malý dezert pokaždé hodí. Jestli chcete mlsat zdravě a bez výčitek, udělejte si náš kakaový mléčný řez s jahodami!
Mouku nebudete vůbec potřebovat. Na korpus postačí vajíčka. Vážně. Stačí vám na něj jen sníh z bílků. Jak ho správně vyšlehat, aby byl tuhý a nadýchaný? Vejce musí mít pokojovou teplotu. Do bílků hned na začátek přidejte špetku soli a nejdřív šlehejte na nižší rychlost. Bílky se tak napění a naberou vzduch. Až bílky zbělají, zvyšte rychlost a šlehejte, dokud sníh nenechává tuhé špičky.
Když už jsme vynechali mouku, proč nevynechat rovnou i cukr? V našem receptu jsme ho nahradili tekutou stévií. Dezert je sladký tak akorát. Tak co, budete s námi mlsat bez výčitek?
Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.
Kakaový koláč s jablky je vynikající, vláčný, plný samých dobrých, zdravých surovin a rozhodně ne nudný. Kromě jablek v něm najdete mrkev, banány nebo ovesné vločky. Navíc neobsahuje klasickou mouku, je tedy vhodný i pro všechny s intolerancí lepku.
Zdroj: Kupi